Curs: La comunicació de males notícies en el context de la multiculturalitat

Termini finalitzat
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR19001601
La comunicació de males notícies és un dels escenaris que més afecta als professionals de les emergències que les han de dur a terme. Comunicar no és només informar, és donar resposta a les necessitats que es generen arran d'aquesta tràgica notícia en els familiars. La vida els canvia en un instant i nosaltres tenim la possibilitat d'ajudar aquests primers moments a gestionar tot el que suposa. I les reaccions vénen marcades per l'origen cultural, el coneixement del qual és crucial per entendre les necessitats que tindran aquestes persones.

Abordar la posició del/la professional de la psicologia respecte a altres cultures. Cultures amb les que convivim en el nostre país però que no necessàriament coneixem a fons, o no ens són pròpies (del/la professional). Els prejudicis, les falses creences, el paternalisme són posicions que sovint tenim incorporades sense ser-ne del tot coneixedors. Com trencar els aprioris, i com permetre una aproximació de respecte autèntic i facilitadora a les expressions i necessitats diferents a les nostres de persones que probablement viuen el dia més complicat de la seva vida.

La formació constarà de:
- Una aproximació conceptual a la interculturalitat
- Com abordar la interacció des d'una posició de poder (com és la uniformada dels professionals que informen les famílies)
- Conèixer les barreres que construïm en la nostra relació amb cultures diferents de la pròpia.
- Exercicis de simulació de casos reals i ficticis sobre la manera de fer aquesta comunicació de males notícies, què ha funcionat, què no ha funcionat, quins aspectes cal considerar abans, durant i després.
Abordatge intercultural en emergències. La nostra posició respecte a les altres cultures condiciona l'eficàcia de l'atenció que donarem a les persones que atenem en situacions de tanta intensitat com són les comunicacions de males notícies. La realitat multicultural del nostre país comporta que algunes de les intervencions en psicologia d'emergències es realitzi amb persones d'altres cultures; es fa necessari tenir un coneixement d'aquesta diversitat.
 
L'edifici on està situat la Delegació de Tarragona del COPC no es troba actualment adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.
Anissa Ouali

Anissa Ouali

Llicenciada en Psicòloga per la Universitat de Barcelona, i especialitzada en teràpia individual, de parella i sexologia clínica. Intervenció psicològica en dol, crisis i emergències en l'equip de Psicòlegs d'Emergències SEM. Formació en psicologia transcultural en el departament de Psiquiatria Transcultural de la Vall d'Hebron.
Jordi Garcia

Jordi Garcia

Psicòleg general sanitari. Psicologia d'emergències. Coordinador del curs d'expert en psicologia d'emergències i catàstrofes del COPC. Psicòleg del Servei d'Emergències Mèdiques. Membre de la Red Nacional de atención a víctimas del terrorismo.
Aquesta activitat conté documentació privada, a la qual podràs accedir un cop t'hagis inscrit a l'activitat.
 
Avda. Ramón y Cajal, 11, 1r 2n
43001 Tarragona
Telèfon: 977214102
Data d'inici 07-11-2019
Data de fi 07-11-2019
Data d'inici de la inscripció 03-07-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 06-11-2019, 20:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 32,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 24,00 €
No col·legiat/a: 60,00 €
Precol·legiats/es: 24,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 24,00 €
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 4 hores
Sessions
Sessió 1 07-11-2019, 16:30 - 20:30
Tarragona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC