Taller: Trastorns mentals en el DSM-5. Implicacions per a la psicologia forense. Valoració i reflexió a partir de casos pràctics

Termini finalitzat
Categoria del curs: TALLER
Àrea: Interna
Referència: CR19001599
- El DSM- 5 com a classificació diagnòstica en SM: anàlisi dels canvis més significatius i la seva repercussió en la pràctica forense.
- Presentació de casos pràctics per a realitzar una avaluació pericial i una aproximació diagnòstica.
- Proposta d'elaboració d'un informe pericial en relació a la imputabilitat dels casos avaluats en funció de la seva SM.
- Claus fonamentals per a la defensa oral de les conclusions. Preguntes i respostes freqüents.
- Espai de preguntes per a repassar conceptes bàsics i corregir possibles errors o dubtes.
Revisar dins de l'actual classificació dels trastorns mentals i de la personalitat els últims canvis diagnòstics i els sistemes de valoració i la seva aplicació a partir de l'exposició de casos pràctics per a aportar informació i coneixements útils en l'avaluació forense i en la funció del perit dins del camp de la psicologia forense
 
L'edifici on està situat la Delegació de Tarragona del COPC no es troba actualment adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.
Maria Checa

Maria Checa

Llicenciada per la UAB en Filosofia i Lletres. Secció Psicologia en 1985. Màster en Psicologia de Sector URV de Tarragona. Màster en psicoteràpia Integradora Universitat Alcalá d'Henares. He realitzat i impartit múltiples cursos i formacions. Psicòloga Clínica Especialista. Experta en Psicologia Forense i membre del Torn d'Intervenció Professional (TIP) de Psicòlegs Perits del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC). Psicòloga Coach i Psicòloga Clínica Adjunta del CSMA de Tarragona. Membre de l'Associació Espanyola de Neuropsiquiatria. Membre de la Societat Catalana d'Especialistes en Psicologia Clínica. Membre de la Societat Espanyola de Psicologia Jurídica i Forense i membre de la Divisió de Psicologia Jurídica (PsiJur) del Consell General de la Psicologia i col·legiat nombre 4964 del COPC. Tutora de PIR. Facultativa responsable de PIR. Coordinadora de parentalitat. Coordinadora de GT d'actualitzacions en Psicologia Forense de la Delegació de Tarragona del COPC. Membre del GT Psicologia Coaching de la Delegació de Tarragona del COPC. Des de juliol de 1990 exercici professional com a Psicòloga Clínica Adjunta a l'Hospital Psiquiàtric Universitari "Institut Pere Mata" de Reus, des d'aquesta data en Unitat d'Aguts, de Rehabilitació Hospitalària i Comunitària (CD) i en tractament ambulatori en CSMIJ i des de 1995 en CSMA a Tarragona.
 
Avda. Ramón y Cajal, 11, 1r 2n
43001 Tarragona
Telèfon: 977214102
Data d'inici 06-11-2019
Data de fi 06-11-2019
Data d'inici de la inscripció 03-07-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 06-11-2019, 08:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 06-11-2019, 18:30 - 20:30
Tarragona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC