Taula rodona: Intervenció psicològica en agressors sexuals abans, durant i després de la condemna

Termini finalitzat
Categoria del curs: TAULA RODONA
Àrea: Interna
Referència: CR19001559
S'abordarà la intervenció dels agressors sexuals des del medi comunitari i des de la presó, posant en relleu la pràctica del psicòleg forense en les diferents fases del procés judicial (peritatge, programes formatius, intervenció en el control de l'agressió sexual a dins de la presó, valoració del risc i Cercles de suport i responsabilitat).
 
Florencia Molinero

Florencia Molinero

Psicòloga forense amb experiència en MPA (APIP), justícia juvenil (l'Alzina) i peritatges de civil-família (EATAF) i penals (EATP). Actualment treballa al Centre Penitenciari Quatre Camins i col·labora com a docent amb diferents entitats. Màster en Psicologia Criminal i Forense (UB) i Postgrau en Actualització en Psicopatologia Clínica (UB). Vicepresidenta de la secció de psicologia jurídica del COPC.
Manuel Ramos

Manuel Ramos

Expert en psicologia forense i en l'àmbit de la violència. Treballa com a psicòleg de Programes Formatius a MPA i a la pràctica privada com a pèrit forense. Docent en màsters especialitzats i moderador de congressos.
Miguel Marrufo

Miguel Marrufo

Psicòleg al Centre Penitenciari de Quatre Camins. Experiència en l'avaluació i l'intervenció en la conducta violenta. Membre del grup de validació de l'escala d'avaluació del risc Riscanvi. Realització de la investigació per l'aplicació del projecte Cercles de Suport i Responsabilitat a Catalunya, seguint els criteris del projecte Europeo Daphne. Membre del Comité Executiu CerclesCat.
Thuy Nguyen

Thuy Nguyen

Psicòloga forense i criminòloga. Investigadora al Grup d'Estudis Avançats en Violència (GEAV) de la Universitat de Barcelona. La seva activitat investigadora i trajectòria professional està centrada en l'avaluació, predicció i gestió de la violència sexual. Ha col·laborat en la traducció i adaptació al castellà del Protocol per a l'Avaluació del Risc de Violència Sexual (RSVP), així com en la validació d'altres protocols de valoració del risc com el RisCanvi o el RVD-BCN. Formadora en diversos cursos adreçats als diferents professionals provinents de l'àmbit de la justícia. Terapeuta de programes formatius en educació sexual en l'àmbit de les mesures penals alternatives i com a supervisora de casos. Coordinadora de Cercles de Suport i Responsabilitat (un programa de reinserció comunitària per a delinqüents sexuals d'alt risc) i responsable tècnica de PrevenSI (una plataforma de prevenció de la violència sexual infantil centrada en l'abordatge de la pedofília i la pederàstia).
 
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 11-11-2019
Data de fi 11-11-2019
Data d'inici de la inscripció 27-06-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 10-11-2019, 20:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 11-11-2019, 19:00 - 21:00
Barcelona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC