Taller: Com treballar l'autoconfiança de l'esportista

Termini finalitzat
Categoria del curs: TALLER
Àrea: Interna
Referència: CR19001546
Moltes declaracions d'esportistes (i molts estudis) identifiquen la confiança com un determinant del rendiment. Però sovint aquests mateixos esportistes cauen en la trampa de pensar que la confiança es té o no, en lloc de treballar per construir-la i mantenir-la. Aquest taller, per tant, pretén aclarir els termes relatius als conceptes relacionats amb la confiança, definir les orientacions aplicades més eficaces en la construcció de la confiança, i oferir exemples pràctics de com s'intervé (directament amb l'esportista o indirecta a través de l'entrenador) amb l'objectiu que l'esportista construeixi una confiança "sana" i consistent.
 
Contingut
1. Definint la confiança. Relació i diferències amb autoestima i autoeficàcia.
2. Quan buscar confiança es converteix en trampa... Fonts que alimenten la confiança "traïdora"
3. Què entenem per confiança "sana". Relació entre confiança, orientació motivacional, concentració, afrontament i rendiment.
4. Treballant sobre la confiança: ¿ens ho creiem... o ho construïm?
5. Construcció de la confiança en base a la consciència sobre els recursos. Intervencions directes amb esportistes i indirectes a través d'entrenadors.
 
Metodologia
* Exposició basada en experiències aplicades
* Aprofitament de casos presentats pels ponents.
* Treball previ opcional: qualsevol dels inscrits pot avançar el cas que voldria tractar en el taller (indispensable que sigui relatiu a la confiança) enviant un mail al ponent (joanvivesribo@gmail.com) i explicant la situació (esport, edat, nivell, situació, problemàtica, solucions intentades, etc.)


Pretén aclarir els termes relatius als conceptes relacionats amb la confiança, definir les orientacions aplicades més eficaces en la construcció de la confiança, i oferir exemples pràctics de com s'intervé (directament amb l'esportista o indirecta a través de l'entrenador) amb l'objectiu que l'esportista construeixi una confiança "sana" i consistent.
 
L'edifici on està situat la Delegació de Tarragona del COPC no es troba actualment adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. 
Joan Vives

Joan Vives

Llicenciat en Psicologia (UB), Màster en Psicologia de l'Esport (UAB) i Entrenador Superior de Basquetbol. Té una dilatada experiència com a psicòleg de l’esport. De 2012 a 2007 va ser el psicòleg del Bàsquet Manresa, a la liga ACB. Des de 1997 dirigeix el centre Servei Assistència Psicològica (consulta privada), i des de 2016 és psicòleg del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès. És autor del llibre “Entrenando al entrenador. Ideas y trucos para una comunicación constructiva y eficaç” (Editorial Bubok)
 
Avda. Ramón y Cajal, 11, 1r 2n
43001 Tarragona
Telèfon: 977214102
Data d'inici 09-10-2019
Data de fi 09-10-2019
Data d'inici de la inscripció 26-06-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 08-10-2019, 20:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 4 hores
Sessions
Sessió 1 09-10-2019, 16:30 - 20:30
Tarragona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC