Curs: La importància dels traumes psicològics en diferents situacions i trastorns mentals

Termini finalitzat
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR19001482
  • Conèixer els diferents tipus de traumes psicològics.
  • La importància dels diferents aspectes que contribueixen a generar una major vulnerabilitat o resiliència davant de les experiències d'alt impacte emocional: neurobiològiques, tipus d'aferrament, relacionals i culturals.
  • Mostrar l'aplicació d'EMDR en la conceptualització i intervencions terapèutiques amb els pacients.
  • Explicacions teòriques sobre el trastorn específic que es tractarà en cada sessió.
  • Els temes que es tractaran són: TEPT, trauma complex, violència de gènere, abusos físics i sexuals durant la infància, trauma vicari, els traumes en nens i adolescents, el trauma en violència política, en catàstrofes i situacions d'emergències, trauma perinatal, en trastorn mental greu, en persones amb discapacitat.

En aquest curs es tractaran les següents temàtiques:

  • Sessió 17/09/2019: Neuroactivació esportiva amb intervencions EMDR.
  • Sessió 15/10/2019: EMDR i Trastorns per símptomes somàtics en trauma complex.
  • Sessió 12/11/2019: Aplicació d’EMDR en patologia dual.
  • Sessió 10/12/2019: Aplicació d’EMDR en Trastorn Mental Greu en Unitat de Sub aguts.

 

S'ensenyarà els diferents tipus de trauma: simple, complex, d'inclinació, la seva incidència en els nens, joves i adults i com a afecta en molts dels problemes i trastorns amb que es presenten els pacients en les consultes de psicologia, psiquiatria i medicina general. En cada reunió es parlarà d'un tema específic amb els conceptes corresponents, un testimoniatge presencial o audiovisual i la conceptualització clínica i el seu tractament amb EMDR.

 

Alicia Valiente-Gómez

Alicia Valiente-Gómez

Psiquiatra clínica i psicoterapeuta en l'Institut de Neurociencias i Addiccions (INAD) i investigadora en la Unitat de Recerca del Centre Fòrum i en l'Institut de Recerca Mèdica de l'Hospital del Mar (IMIM). Desenvolupa la seva activitat assistencial bàsicament amb pacients hospitalitzats amb diagnòstic de trastorn mental sever. Va iniciar la seva formació en EMDR en 2013 i té formació avançada en trastorn dissociatiu, trastorn mental sever i en trauma recent, aplicant-ho en la seva activitat assistencial habitual. Ha publicat 12 manuscrits científics en revistes nacionals i internacionals indexades i ha participat com a ponent i presentat els seus treballs en diversos congressos nacionals i internacionals. És professora associada de Psiquiatria, en el Grau de Medicina, de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 2017.
Ana Moreno

Ana Moreno

Llicenciada en psicologia i doctorada en psiquiatria i psicologia clínica per la UAB. Actualment treballa com a coordinadora de la Unitat de Recerca del Centre Fòrum coordinant diferents projectes de recerca sobre l'impacte del trauma psicològic en diferents malalties mentals i el seu tractament mitjançant l'ús d'EMDR. Així mateix, combina el seu interès per la recerca amb la pràctica clínica i la docència universitària. En els últims anys a causa del seu gran interès pel camp del trauma psicològic s'ha format en diversos enfocaments psicoterapèutics incloent el model InternalFamily Systems (IFS), la psicoteràpia Sensoriomotriu (SPI) i la teràpia de Desensibilització i Reprocessament per moviments oculars (EMDR).
Karen Carvalho

Karen Carvalho

Doctora en Psicologia Clínica i Psicopatologia. Psicòloga general sanitària.Terapeuta EMDR. Socia fundadora en AccióPsicología.
Laura Blanco

Laura Blanco

Psicòloga Clínica. Formació específica en trauma psicològic sobre la base del model d’EMDR i l’Internal Family System. Experta en addiccions i en patologia dual, amb més de 12 anys d'experiència en aquest àmbit. Treballa en el programa de Patologia Dual de la Unitat d'Aguts de Psiquiatria del Benito Menni CASM de Sant Boi. Combina les seves tasques com a clínica amb l'àmbit de la recerca i la docència. Actualment col·labora amb la Unitat de Recerca del Parc Salut Mar en estudis relacionats amb el trauma psicològic i les addiccions.
Sandra Nogués

Sandra Nogués

Psicòloga Couseling Deportivo & Psicología del deporte SDUIS University, California. Clínic EMDR. Especialista en neuropotencial humà, rendiment esportiu , trauma i addicions
Walter.Lupo

Walter.Lupo

Psicòleg especialista en psicologia clínica, consultor i clínic en EMDR, coordinador del grup de treball EMDR del COPC, tutor del Practicum de psicologia en la UB i professor en màster de EMDR de la UNED . Treball en clínica Logos, en Centre Forum de Psiquiatria del consorci Mar Parc de Salut i Mútua de Salut de Granollers.
Aquesta activitat conté documentació privada, a la qual podràs accedir un cop t'hagis inscrit a l'activitat.
 
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 17-09-2019
Data de fi 10-12-2019
Data d'inici de la inscripció 17-06-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 16-09-2019, 20:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 80,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 60,00 €
No col·legiat/a: 150,00 €
Precol·legiats/es: 60,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 60,00 €
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 10 hores
Sessions
Sessió 1 17-09-2019, 18:30 - 21:00
Barcelona - Aula2
Sessió 2 15-10-2019, 18:30 - 21:00
Barcelona - Aula2
Sessió 3 12-11-2019, 18:30 - 21:00
Barcelona - Aula2
Sessió 4 10-12-2019, 18:30 - 21:00
Barcelona - Aula2

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC