Conferència: La psicoanàlisi avui: vigent, desapareguda, reformulada, integrada en altres paradigmes? a càrrec de Jorge L. Tizón

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR19001472

Sembla que la psicoanàlisi torna a ser motiu de discussió, almenys en alguns països. En uns altres, fins i tot del nostre mateix àmbit cultural, sembla desaparegut dels mitjans de comunicació i de la cultura popular. No obstant això, no fa tant de temps va suposar un gran revulsiu, tant científic, com cultural.

Tenint en compte els avanços de la psicologia i de les neurociències, què podem pensar sobre el seu futur? Quin futur té l'anomenat “mètode psicoanalític”, la seva “teoria psicològica”, el seu ús tècnic o hermenèutic? Desapareixerà la psicoanàlisi, es mantindrà vigent amb certes reformulacions, serà integrada en altres paradigmes psiconeurològics ja existents?

Totes aquestes qüestions es plantejaran en la conferència: "La psicoanàlisi avui: vigent, desapareguda, reformulada, integrada en altres paradigmes?" a càrrec del Dr. Jorge L. Tizón.

 
Dr. Jorge L. Tizón

Dr. Jorge L. Tizón

Doctor en Medicina, psiquiatra, psicoanalista (SEP-IPA), psicòleg i neuròleg. Ha treballat professionalment sempre pel desenvolupament d'uns serveis sanitaris públics, equitatius, eficients i comunitaristes. Va dirigir durant 22 anys la Unitat de Salut Mental dels barris de la Verneda, La Pau i La Mina de Barcelona i va fundar i va dirigir entre 2005 i 2011, l'Equip de Prevenció en Salut Mental i Atenció Precoç als Pacients en Risc de Psicosi” (EAPPP, de l'Atenció Primària de Salut de Barcelona). Ha rebut diversos premis professionals, com el de “Excel·lència en Qualitat Assistència en Psiquiatria i Salut Mental” de la Fundació Avedis Donabedian (2009) i el Premi a l'Excel·lència Professional del Col·legi de metges de Barcelona (2010). Com a docent, actualment és professor de la Universitat Ramon Llull (Barcelona) i de diverses universitats i instituts de formació, tant espanyoles com estrangeres. És director de la col·lecció de llibres 3P (“Psicopatologia i Psicoteràpia de les Psicosis”), de l'editorial Herder (Barcelona-Berlín). Alguns dels llibres publicats: Apuntes para una Psicología basada en la Relación”, “Protocolos elementales para la atención primaria a la salud mental”, “El Poder del miedo”, “Libro de Casos de Promoción de la Salud Mental desde Atención Primaria”, “¿Bioingeniería o Medicina?”, “Entender las psicosis”, “Familia y psicosis” y el tratado “Pérdida, pena, duelo: Vivencias, investigación y asistencia”. Els seus últims llibres publicats són: “Psicopatología del poder: Un ensayo sobre la perversión y la corrupción”, “Los procesos de duelo en Atención Primaria de Salud: Una actualización”, “Medicaliza la infancia, que algo queda” y el tratado “Apuntes para una Psicopatología basada en la Relación”.
 
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 29-10-2019
Data de fi 29-10-2019
Data d'inici de la inscripció 11-06-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 28-10-2019, 20:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 29-10-2019, 19:00 - 21:00
Barcelona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC