Taula Rodona: El trauma psíquic i transmissió generacional sobre el llibre: ”Fugir era el més bell que teníem”. Una reflexió literària sobre les herències i la transmissió memorial

Termini finalitzat
Categoria del curs: PRESENTACIÓ LLIBRE
Àrea: Interna
Referència: CR19001404
Activitat organitzada conjuntament entre la secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia del COPC i la Comissió de Psicoanàlisi del COPC.
 
Reflexió sobre el trauma psíquic, la memòria i la transmissió intergeneracional:

"La filla regularment fa les maletes i se'n va, cap a un país nou on potser arribarà a sentir-se a casa. Però no: un instint l'empeny a refusar la vida sedentària. Sembla que fugi. De què?
Aquesta pregunta es converteix en el seu fil d'Ariadna. A dins del laberint hi ha un pare a qui adora i el passat - aquest temps en què el pare era un nen, i un soldat, i travessava fronteres abans d'atracar en una ciutat que no seria mai seva. La ciutat on ella ha nascut.
Fugir era el més bell que teníem és un homenatge a aquest pare i un viatge de Barcelona a Toronto, buscant rastres de vides. Marta Marín-Dòmine els segueix amb la sensitivitat d'un caçador i toca amb els dits una veritat desconcertant: que els records dels altres - això que anomenem memòria - són el país on residim."
 
 
Anna Miñarro

Anna Miñarro

Col·legiada 130. Psicòloga clínica i psicoanalista. Assessora, consultora i supervisora institucional. Codirectora de la recerca Trauma Psíquic i Transmissió Intergeneracional. Membre de la Junta de Valoració dels Represaliats del Tardofranquisme. Ajuntament de Barcelona
Marta Marín-Dòmine

Marta Marín-Dòmine

Escriptora i professora de Literatura Testimonial Peninsular i d'Estudis de la Memòria a la Wilfrid Laurier University, Waterloo, Canadà, on dirigeix el Centre for Memory and Testimony Studies. És doctora per la UAB amb la tesi Traduir el desig. Psicoanàlisi i llenguatge, publicada a Eumo Editors. El gener de 2019 va sortir publicat a Club Editor el seu llibre: "Fugir és el més bell que teníem, una reflexió literària sobre les herències i la transmissió memorial"
Mercè Rigo

Mercè Rigo

Col·legiada 618. Psicòloga clínica i psicoanalista. Coordinadora: “Psicoanàlisi i Literatura” de la Comissió de Psicoanàlisi de la COOP. Coordinadora del grup de lectura, comentaris i formació del grup “Psicoanàlisi i Literatura”. Membre del grup d'estudi i investigació: Dona i Salut de la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
 
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 28-05-2019
Data de fi 28-05-2019
Data d'inici de la inscripció 25-03-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 27-05-2019, 20:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 28-05-2019, 19:00 - 21:00
Barcelona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC