Jornada: La mirada sobre l’infant: una intervenció integradora amb infància tutelada. L’experiència de Domus de Luna

Termini finalitzat
Categoria del curs: JORNADA
Àrea: Interna
Referència: CR19001350

Activitat enfocada a presentar l’experiència de la Fundació Domus de Luna, entitat de l’àmbit de la protecció a la infància situada a prop de Cagliari (Sardenya, Itàlia). Domus de Luna acull infants i adolescents tutelats per l’administració, i a mares en situació de gran dificultat psico-social, per a acompanyar-los en la seva recuperació a nivell global.

Domus de Luna, nascuda el 2005, combina, en el seu sí, la intervenció sòcio-educativa, psicoterapèutica (individual, grupal i familiar) i comunitària, així com recursos per la prevenció (com un centre social pels joves) i per la inserció laboral de joves i mares (com dos restaurants i el projecte Oasi amb l’ONG WWF). 

Una de les característiques de Domus de Luna és que entén la psicoteràpia com a una intervenció fonamental dins de les actuacions de la protecció a la infància, tant en la recuperació de la infància maltractada, com pel que fa a la prevenció en salut mental i problemàtiques psico-socials d’aquests infants quan esdevinguin adults. Per aquest motiu, la psicòloga hi té un lloc fonamental, amb una intervenció terapèutica intensiva i cuidada. De la mateixa manera, Domus de Luna posa l’infant al centre de la seva mirada recuperadora i aposta per la integració multidisciplinar de la intervenció sòcio-educativa i terapèutica, per tal que els diferents perfils professionals puguin complementar-se mútuament i fer la intervenció més eficaç.

En aquesta jornada es parlarà de la metodologia i la filosofia operativa del projecte, mostrant la intervenció tècnica de la psicòloga del centre i de l'equip d'educadors, la integració de les dues intervencions, l'aportació de la supervisió, la intervenció comunitària i la relació amb les institucions. Aportaran materials clínics i vídeos de la institució per donar una idea més global de la seva forma de treballar.

La jornada acabarà amb el debat i les reflexions entorn als models actuals aplicats a Catalunya, les possibilitats de replicar l’experiència de Domus de Luna a Catalunya, etc. amb actors rellevants del camp de protecció a la infància.

Contingut:

 • 8.45-9.00h entrega de documentació i recepció dels assistents.
 • 9.00-13.00h "El treball educatiu i terapèutic a la comunitat. L’experiència de Domus de Luna". Exposició de la  metodologia de treball i intervenció tècnica dels equips de professionals del centre. Presentació de casos clínics.
  • Ponents: 
   • Emanuela Giglio. Psicoterapeuta, responsable de l'àrea psicològica
   • Franco Milia. Director de les comunitats, responsable de l'àrea educativa.
 
 • 13.00-14.30h Espai de Debat. Preguntes i reflexions per part  de representants de diferents entitats i organismes que intervenen a la protecció de la infància a Catalunya: comparació de models d''intervenció, punts de d'aplicabilitat i millora.

Lloc de realització: Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda nº 6, Barcelona)

 

Comité organitzador del cicle "La mirada sobre l'infant": Lluis Albaigès (COMB), Francesc Vilà (Fundació Cassià Just) i Josep Vilajoana (FCCSM)
 
Amb el suport del Col·legi de Treball Social de Catalunya, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya i el  Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya 
 
Jornada organitzada conjuntament entre el COPC i l'Escola de teràpia familiar de Sant Pau.

logo

 

 

Activitat enfocada a presentar l’experiència de la Fundació Domus de Luna, posant la mirada en l’infant. Es parlarà de la metodologia i la filosofia operativa del projecte, mostrant la intervenció tècnica de la psicòloga del centre i de l'equip d'educadors, la integració de les dues intervencions, l'aportació de la supervisió, la intervenció comunitària i la relació amb les institucions. Aportaran materials clínics i vídeos de la institució per donar una idea més global de la seva forma de treballar.
Aquesta activitat conté documentació privada, a la qual podràs accedir un cop t'hagis inscrit a l'activitat.
Aquesta activitat disposarà de servei de traducció simultànea per seguir les intervencions dels ponents. Serà necessari que els assistents portin el seu DNI per poder fer entregar dels aparells de traducció. 
 
Jornada organitzada conjuntament entre el COPC i l'Escola de teràpia familiar de Sant Pau.
 
Comité organitzador del cicle "La mirada sobre l'infant": Lluis Albaigès (COMB), Francesc Vilà (Fundació Cassià Just) i Josep Vilajoana (FCCSM) 
 
Amb el suport del Col·legi de Treball Social de Catalunya, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya i el  Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya 
08002, BARCELONA (BARCELONA, ESPANYA)
Data d'inici 23-03-2019
Data de fi 23-03-2019
Data d'inici de la inscripció 16-01-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 22-03-2019, 16:30:00
Preu Col·legiat/a COPC: 15,00 €
Col·legiat/a d'altres Col·legis de Psicologia d'Espanya amb conveni: 15,00 €
Col·legiat/a d'altres Col·legis sense conveni: 15,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 5,00 €
No col·legiat/a: 20,00 €
Precol·legiats/es: 5,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 5,00 €
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 6 hores
Sessions
Sessió 1 23-03-2019, 08:30 - 14:30
Externa

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC