Comprensió i tractament de l'agorafòbia i la crisi d'angoixa

Termini finalitzat
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR18001008
1. OBJECTIUS DEL CURS
 
Habitualment, sol abordar-se amb les mateixes estratègies terapèutiques tota manifestació clínica de l'agorafòbia, independentment de la causa que l'ha fet aparèixer. Aquest curs intenta mostrar que l’agorafòbia pot manifestarse a partir de motius ben diferents i que, en funció de aquesta etiologia, convindrà dirigir el tractament psicoterapèutic d'una forma específica.
 
2. METODOLOGIA
 
Es presentaran i debatran 3 casos clínics que responen a cada una de les tres situacions que poden donar lloc a la manifestació de la clínica agorafòbica (-l'experiència traumàtica; -la crisi d'angoixa; - una circumstància que fa reactivar les pors que són pròpies de la infantesa i l'adolescència i que no es van resoldre correctament en aquell moment evolutiu). A partir dels casos clínics s'aniran introduint els diferents conceptes teòrics i estratègies psicoterapèutiques.
 
 
3. PROGRAMA
 
A. Fonaments teòrics
 
1. Què és l'agorafòbia
2. Agorafòbia i crisi d'angoixa
3. Agorafòbia: una jugada de la imaginació
4. L'agorafòbia debilita l'autoestima i l'autoconfiança
5. El cercle de la por.
 
B. Tractament psicoterapèutic
 
 1. Diagnòstic de la situació a partir de la qual s'ha manifestat l'agorafòbia: a) després d'haver patit una experiència traumàtica; b) després d'haver patit una crisi d'angoixa, o c) degut a una circumstància desencadenant que ha reactivat en el present les pors que són pròpies de la infantesa i l'adolescència i que no es van resoldre correctament en aquell moment evolutiu.
2. Devolució diagnòstica i qüestions relatives a l'estructuració de les visites i el tractament.
3. Diferències en el tractament de l'agorafòbia a partir del dianòstic (apartat B1).
4. Finalització del tractament
 
 
PRESENTACIÓ DEL PONENT:
 
Doctor en psicologia i psicòleg clínic especialista, treballa en un centre de salut mental de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell, on també desenvolupa activitats formatives i docents. Alhora, exerceix en la pràctica privada. És autor dels llibres "Agorafobia y crisis de angustia: causas y desencadenantes" i "La incomunicación virtual", i d'articles acadèmics com "Aspectos inconscientes en el ataque de angustia", "Acerca de los procesos de identificación en los estados depresivos", "Del motivo de consulta a la demanda en psicología clínica", entre d'altres. Ha paticipat en diferents mitjans de comunicació, com TV1, Catalunya Ràdio, Betevé, Radio Estel, diari Ara, etc.
L'agorafòbia sol manifestar-se a partir de tres situacions diferenciades: a) després d'haver patit una experiència traumàtica; b) després d'haver patit una crisi d'angoixa, o c) al reactivar-se (degut a algun esdeveniment desencadenant) les pors que són pròpies de la infantesa i l'adolescència i que no es van resoldre correctament en aquell moment evolutiu. Cada una d'aquestes situacions requereix un abordatge diferent del tractament de l'agorafòbia.
Pau Martínez Farrero

Pau Martínez Farrero

Doctor en psicologia per la UB i psicòleg clínic especialista. Exerceix en un centre de salut mental de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell (Germanes Hospitalàries) i també en la pràctica privada. És autor dels llibres Agorafobia y crisis de angustia. Causas y desencadenantes y La incomunicación virtual, i de diversos articles publicats en revistes acadèmiques i professionals. Ha participat en mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, RTVE, Ràdio Estel, RAC1, RNE, BTV, etc. Ha impartit aquest mateix seminari a la seu de Barcelona del COPC i a la delegació de Tarragona".
 
Passatge Farinera Teixidor, 1.
17005 Girona
Telèfon: 972.222.710
Data d'inici 30-11-2018
Data de fi 30-11-2018
Data d'inici de la inscripció 21-06-2018, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 29-11-2018, 20:00:00
Places 26 Disponibles de 35
Preu Col·legiat/a COPC: 32,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 24,00 €
No col·legiat/a: 60,00 €
Precol·legiats/es: 24,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 24,00 €
Modalitat Presencial
Estat Obert
Departament responsable Delegació de Girona del COPC
Formació necessària
 
Durada 4 hores
Sessions
Sessió 1 30-11-2018, 16:00 - 20:00
Girona - Sala Gran

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC