El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya condemna l’agressió confirmada per violència masclista en què un home ha apunyalat la seva parella embarassada i ha mort el fill que gestava

13-03-2017   |  Barcelona

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya expressa de nou la seva més rotunda condemna a l’agressió confirmada de violència masclista, que va ocórrer divendres 10 de març al districte de Nou Barris de Barcelona, així com a tots els altres assassinats i manifestacions violentes vers les dones. Paral·lelament, vol traslladar la seva solidaritat i condol a la víctima, que ha perdut el fill que esperava,  així com a la seva família i persones properes.

També des de la institució que agrupa tots els col·legis oficials de psicologia de les comunitats autònomes, el Consejo General de la Psicología de España, es reitera el total rebuig a qualsevol tipus de violència psicològica, física o sexual contra la dona. Tota la ciutadania, però molt especialment els seus responsables polítics, ha de treballar per eradicar aquesta terrible xacra social i, en aquest sentit, és imprescindible que s'apliquin polítiques de suport i protecció integral a les víctimes de la violència masclista.

La prevenció és el mecanisme real per posar fi a la violència contra les dones amb què desterrar conductes que romanen en la societat i que perpetuen el maltractament a la dona. Des de la psicologia es reclama que es posi el focus en les mesures de caràcter preventiu i d'intervenció psicològica, especialment en les edats més primerenques, per eradicar estereotips masclistes i desigualtats que sustenten la violència contra la dona. Sense una aposta decidida per la prevenció serà inevitable que seguim lamentant successos tan tràgics com els ocorreguts a Nou Barris, malauradament també massa habituals a Catalunya.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC