El Departament d’Educació obre convocatòria a 377 places d’orientació educativa al cos de secundària

16-01-2020   |  Barcelona

El termini de presentació de candidatures va del 16 de gener al 4 de febrer, ambdós inclosos.

El Departament d’Educació ha obert aquesta setmana una convocatòria de concurs oposició per a l'ingrés i accés a la funció pública docent de 5.648 places per a cossos de funcionaris docents. Del total de places convocades, 4.892 places es reserven al cos de secundària, 377 de les quals es destinen a l’especialitat d’orientació educativa (PSI).

Els requisits específics per a poder participar a la convocatòria són:

  • Títol de doctorat, llicenciatura, enginyeria o arquitectura, o el títol de grau corresponent, o altres títols equivalents a l'efecte de la docència.
  • Formació pedagògica i didàctica: Amb caràcter general estar en possessió del títol oficial de màster universitari que habilita per l'exercici de les professions regulades de professor d'educació secundària obligatòria i batxillerat, formació professional i escoles oficials d'idiomes.

El termini de presentació de sol·licituds serà del 16 de gener al 4 de febrer de 2020, ambdós inclosos. Els aspirants tenen a la seva disposició en aquest enllaç la sol·licitud d’inscripció, que han de formalitzar mitjançant procediment telemàtic. Les taxes ordinàries d’inscripció tenen un cost de 69,25 euros. Les persones que tramitin per mitjans telemàtics la inscripció tenen una bonificació del 20% en el pagament d'aquestes taxes.

Per a més informació sobre els tràmits d’inscripció, el calendari i l’organització de les proves,  podeu consultar l’enllaç del Departament d’Ensenyament. Per consultar les opcions d’exempció de formació pedagògica i didàctica o qualsevol altre dubte, podeu consultar les bases de la convocatòria, que també teniu com a document adjunt.

Finalment, en cas d’estar interessats en realitzar una formació de preparació, el COPC té programada una activitat formativa vinculada específicament a la preparació del Pla d’actuació i la seva defensa, la resolució de supòsits pràctics i la simulació de les mateixes. Podeu trobar més informació sobre el curs en aquest enllaç.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC