El Consejo General de la Psicología de España i la Federación de Asociaciones de Psicólogos y Médicos Psicoterapeutas de España firmen un conveni per la regulació de l'exercici de la psicoteràpia

24-12-2019   |  Barcelona

El conveni pretén assegurar la qualitat de la formació dirigida a les persones que es dediquen o volen dedicar-se a l'àmbit de la psicoteràpia.

<H6> D'esquerra a dreta: Guillermo Mattioli, Manuel Berdullas, Mercedes Bermejo, José Luis Marín i Francisco Santolaya<H6>
D'esquerra a dreta: Guillermo Mattioli, Manuel Berdullas, Mercedes Bermejo, José Luis Marín i Francisco Santolaya
El passat 13 de desembre, el Consejo General de la Psicología de España (COP) i la Federación de Asociaciones de Psicólogos y Médicos Psicoterapeutas de España (FAPyMPE), van signar un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'unir esforços i coordinar actuacions per assegurar la qualitat de la formació dirigida a professionals de la psicologia i la medicina i promocionar la millora constant de les prestacions professionals de col·legiats i col·legiades i psicoterapeutes en general. 
 
Mitjançant el conveni, el COP i la FAPyMPE, pretenen determinar, entre d'altres qüestions, els criteris generals, comuns i mínims, per acreditar les activitats formatives que ofereixen institucions, centres o entitats en l'àrea de la psicoteràpia i que presten serveis en l'àmbit de l'Estat, amb el propòsit d'assegurar la qualitat de la formació dirigida a les persones professionals que es dediquen o volen dedicar-se a aquest àmbit.
 
El conveni va ser firmat per Francisco Santolaya (president del COP) i José Luis Marín (president de la FAPyMPE) a la seu de la Organización Colegial. Durant la firma, hi van ser presents el coordinador de Relacions Internacionals del COP i de la División de Piscoterapia de la Organización Colegial, Manuel Berdullas, Mercedes Bermejo, com a assessora de la División i Guillermo Mattioli, Vocal de la División, vicepresident segon del COP i degà del COPC.
 
La col·laboració, que espera desenvolupar una sèrie d'iniciatives i actuacions com la de fomentar el desenvolupament conjunt de la psicologia i la medicina,  suposa una oportunitat per potenciar l'àmbit de la psicoteràpia i aconseguir-ne una regulació. En paraules de Guillermo Mattioli, "la regulació ha de ser estricta i rigorosa així com generosa, atenent a la pluralitat d'enfocaments terapèutics que existeixen i que mereixen ser reconeguts". 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC