La Psicoxarxa Solidària del COPC facilita que persones amb pocs recursos econòmics tinguin acompanyament psicològic de qualitat a tot el territori de Catalunya

12-12-2019   |  Barcelona

Si vols, tu també pots participar-hi: la teva aportació és especialment necessària si vius a les províncies de Girona, Lleida o Tarragona.

La Psicoxarxa Solidària del COPC, que proveeix acompanyament psicològic de qualitat a persones amb pocs recursos econòmics, arriba a tots els territoris de Catalunya gràcies a la col·laboració altruista de psicòlegs i psicòlogues de totes les contrades catalanes. Tot i així, la Psicoxarxa sempre espera acollir més persones, tant usuàries com professionals.

D’una banda, per als psicòlegs i psicòlogues, la Psicoxarxa Solidària és un recurs per canalitzar la seva solidaritat en persones amb poc recursos econòmics. Les col·legiades i col·legiats poden aportar el seu granet de sorra per tal de millorar la salut mental de les persones que es troben amb dificultats econòmiques d’una manera molt senzilla: formar part d’una borsa de professionals que presten els seus serveis a preus especials a aquelles persones que necessiten ajuda psicològica però que es troben en situació econòmicament precària. La principal condició que es demana complir per entrar a la Psicoxarxa Solidària del COPC és no cobrar més de 10 € per sessió.

La Psicoxarxa Solidària entra en acció quan els reduïts serveis de psicologia dels serveis de salut mental públics no poden assumir els motius de les demandes d’atenció de les persones amb pocs recursos econòmics. Per tal de pal·liar la barrera d’accés que suposa per a aquestes persones una atenció psicològica de qualitat en l’àmbit privat, els professionals que s’adhereixen a la Psicoxarxa Solidària es compromenten a tractar -com a mínim- una persona assignada per un equip del COPC a un preu assumible pel pacient.

Malgrat la Psicoxarxa Solidària del COPC està ben consolidada, té l’objectiu de reforçar la presència a tot el territori, especialment a les províncies de Girona, Lleida i Tarragona. Així doncs, el COPC anima a totes les persones col·legiades a participar-hi i especialment a les no residents en grans ciutats. Les condicions per fer-ho són tenir un mínim de 5 anys d’experiència professional i fer una petita entrevista prèvia amb la EAD (psicòloga encarregada de les admissions i derivacions) del seu territori. A l’entrevista es comparteix el tipus de teràpia que s’ofereix, a quina població, quantes derivacions poden oferir (a la setmana, mes, o etc.) i quin és el funcionament de la xarxa.

Tots els psicòlegs i psicòlogues que s’hagin decidit a formar part de la Psicoxarxa Solidària poden emplenar aquest formulari i enviar-lo per correu electrònic a psicoxarxa@copc.cat.

El COPC espera que la solidaritat del Col·legi segueixi arribant a tot Catalunya i que sempre arribi a tots els llocs on es necessita.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC