La Delegació Territorial de Tarragona del COPC i l’ICAT signen un conveni de col·laboració per establir reciprocitat en la prestació de serveis

02-12-2019   |  Barcelona

La formació i les polítiques de benestar als despatxos professionals són el focus principal del conveni.

La Delegació Territorial de Tarragona del COPC i l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona han signat un acord de col·laboració per establir reciprocitat en la prestació de serveis bàsics. El conveni se centra especialment en matèria de formació, per tal que les institucions vegin ampliades les propostes de cursos per a col·legiats i col·legiades. A banda, també es volen reforçar les accions enfocades a la prevenció de les malalties derivades de l’exercici de la professió de l’advocacia, amb xerrades i formacions que ajudin a promoure les polítiques de benestar als despatxos professionals, entre d'altres.

En el cas dels advocats, el degà Manel Albiac constata que “els professionals del dret pateixen d’una manera especial els efectes de l’estrès i això té impacte en la salut mental dels col·legiats”. Una situació que es vol afrontar promovent l’assessorament professional dels psicòlegs/òlogues i oferint altres activitats que ajudin a reduir l’estrès com la pràctica de ioga o d’activitats esportives. Per la seva banda, la presidenta territorial del Col·legi de Psicologia, Eva Llatser, posa en relleu que “els professionals de la psicologia tenen un paper molt important en la salut de les persones i cal sempre posar-se en mans d’un professional competent per tal de fomentar el benestar i l’equilibri emocional per tal de millorar i tenir una qualitat de vida adequada”. Gràcies a la signatura del conveni els advocats i advocades tenen l’oportunitat d’aprendre eines per al control de l’estrès, la gestió de les emocions i l’adquisició de conductes que afavoreixin el seu benestar mental i emocional.

La signatura del conveni es va fer el dia 28 de novembre, a la seu de l'ICAT, de la mà de la presidenta de la Junta Rectora de la Delegació de Tarragona del COPC, la Sra. Eva Llatser, i del degà de l'ICAT, Manel Albiac.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC