El COPC crea un projecte pilot de tutoria científica per fomentar les carreres científiques en psicologia

28-11-2019   |  Barcelona

Promoure la recerca i la investigació en psicologia és una línia estratègica del Col·legi, explícita en les funcions que li atorguen els estatuts fundacionals.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha creat un projecte pilot de tutoria científica per afavorir la consolidació de carreres científiques ens els primers anys de recorregut. El projecte ha estat impulsat conjuntament pels comissionats d’Universitats i Recerca i de Desenvolupament Professional i Ocupabilitat.

Els objectius generals del projecte de tutoria científica són, principalment, quatre. En primer lloc, constituir un nucli d’investigadors consolidats en diversos camps de la psicologia que pugui aconsellar als col·legiats i col·legiades joves que desenvolupin tasques d'investigació o vulguin iniciar-s’hi. En segon lloc, ajudar i orientar estudiants de psicologia, de grau o postgrau, a desenvolupar una carrera científica en psicologia. En tercer lloc, ajudar els grups de recerca que desenvolupen la seva activitat en l'àmbit del COPC a trobar persones interessades en la recerca i, per tant, millorar la viabilitat dels seus projectes. Per últim, atreure al COPC un perfil de professional dedicat a la recerca.

La promoció de les carreres científiques en psicologia augmenta el prestigi científic de la disciplina, cosa que desenvolupa la primera línia estratègica del Col·legi, Prestigi, ocupabilitat i promoció de la psicologia, una funció explícita en els estatuts fundacionals del COPC. Amb aquesta finalitat, el COPC crea la tutoria científica que ara presenta.

Totes les persones interessades a participar en el projecte com a tutoritzat o tutoritzada ja poden presentar les seves candidatures. Les places són limitades a 20 persones, i els àmbits ofertats són cinc: psicologia clínica, psicologia de l'esport, neuropsicologia, psicologia de la salut i psicologia social. En cas que una candidatura sol·liciti algun altre àmbit, el comitè científic valorarà la petició.

Per a més informació, consulteu el document adjunt Tutoria científica. Els interessats i interessades han de posar-en contacte amb el Departament de Desenvolupament professional del COPC a ocupacio@copc.cat perquè els informi amb més detall sobre el funcionament del projecte.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC