La Comissió de Cultura del COPC aborda els grans temes tabú a la presentació del llibre Morir, de Cory Taylor, i al teatrefòrum amb Celebraré mi muerte d’Alberto San Juan i el Dr. Hourmann

19-11-2019   |  Barcelona

Les dues cites són a Reus, els dies 29 i 30 de novembre, a les 19 h la llibreria Galatea i a les 21 h al Teatre Bartrina, respectivament.

La Comissió de Cultura abordarà els dos grans temes tabú de la societat contemporània la setmana vinent, la mort i l’eutanàsia.

En primer lloc, divendres 29 de novembre, es presenta a la Galatea Llibres (c. de Jesús, 5, Reus) el llibre Morir, de Cory Taylor. El llibre, editat per Gatopardo ediciones, va ser escrit per l’autora quan el càncer que patia va entrar en fase terminal. Les reflexions sobre la mort, i sobre com les persones ancianes decideixen l’hora de marxar en altres cultures, fan de Morir una obra d’obligada lectura segons diversos crítics literaris.

L’acte de presentació del llibre, que començarà a les 19 h, comptarà amb la participació d’Isabel Alonso, presidenta de l’Associació Dret a Morir Dignament Catalunya, amb Fiorela Ojeda, psicòloga i membre del GT Dol i pèrdues del COPC i, finalment, amb Lucas Villavecchia, editor de Gatopardo ediciones.

 

L’endemà, dissabte 30, la cita amb la Comissió de Cultura és al Teatre Bartrina de Reus, on es representarà, a les 21 h, Celebraré mi muerte, d’Alberto San Juan i el Dr. Hourmann. Després de l’obra, els espectadors que així ho desitgin, podran participar al debat que hi haurà a continuació. Com el dia anterior, el tema central serà la mort digna, però des de la dimensió d’un metge que va practicar l’eutanàsia a una persona que va entrar a urgències hospitalàries amb una esperança de vida d’hores i amb dolors extrems. El cas va arribar a la justícia, i va ser acusat d’homicidi, perquè el Dr. Hourmann ho va reflectir a la història clínica de la persona i l’hospital va haver d’informar-ne el sistema judicial.

La particularitat d’aquesta obra de teatre és que el mateix doctor és qui va escriure’n el guió -conjuntament amb Alberto San Juan i Víctor Morilla- i que l’únic actor és també el doctor protagonista dels fets. El teatrefòrum, per tant, tindrà el privilegi de poder debatre amb un dels protagonistes sobre l’eutanàsia i la mort digna. Per part del COPC, participarà al debat Jaume Descarrega, vocal de la Junta de Govern del COPC i referent de la Comissió de Cultura. Isabel Alonso, presidenta de l’Associació Dret a Morir Dignament Catalunya, repetirà com a convidada experta al debat.

 

Esperem que les dues activitats de la Comissió de Cultura reclamin la vostra assistència i que puguem comptar amb la vostra companyia. Per a la presentació del llibre, l’entrada és lliure i no cal confirmar-hi l’assistència; per assistir al teatrefòrum es pot comprar l’entrada amb un 20% de descompte a la taquilla del Teatre Bartrina presentant el carnet de col·legiació al COPC.

Per últim, la Comissió de Cultura us recorda que el proper 24 de novembre també hi ha sessió de teatrefòrum amb l’obra Claudia, la història d’una nena argentina que un dia descobreix que ella va ser segrestada de nadó, que els seus pares van ser assassinats i que ella havia estat criada pels responsables del seu segrest i la mort dels seus pares. No us perdeu la cita i seguiu aquest enllaç.

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC