El COPC signa un conveni amb Làbora per l’aplicació i el desenvolupament del programa Psicoxarxa Solidària

12-11-2019   |  Barcelona

Làbora és un programa innovador dissenyat per al foment de l’ocupació de les persones amb més dificultats d’accés al mercat de treball.

<H6>D'esquerra a dreta: Dolors Liria (Coordinadora de la Psicoxarxa), Guillermo Mattioli (Degà del COPC) i Teresa Roigé (Directora General del programa Làbora)
D'esquerra a dreta: Dolors Liria (Coordinadora de la Psicoxarxa), Guillermo Mattioli (Degà del COPC) i Teresa Roigé (Directora General del programa Làbora)

El passat 7 de novembre de 2019 el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, conjuntament amb el Programa Làbora va signar un conveni de col·laboració per l’aplicació i el desenvolupament del programa Psicoxarxa Solidària.

Làbora és un projecte de Ciutat de cooperació públicosocial liderat per l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) i la Creu Roja, per al foment de l’ocupació de les persones amb més dificultats d’accés al mercat de treball. El projecte pretén acostar aquestes persones al mercat laboral ordinari a través del treball competencial, l’orientació, la intermediació i la inserció a partir de diferents recursos.

La finalitat del conveni firmat és que les persones ateses per Làbora, en el marc d’actuacions i serveis que li són propis, i que no disposin de recursos econòmics, puguin rebre atenció psicològica, si així ho desitgen, a través de la borsa de professionals adherits/des al programa Psicoxarxa Solidàra del COPC.

L'àmbit d'actuació del projecte Psicoxarxa Solidària són les províncies de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona. En aquesta línia, es procurarà que l'atenció psicològica a les sol·licituds derivades per Làbora es dugui a terme per un professional de la psicologia adherit a la Piscoxarxa que estigui al mateix municipi que la persona atesa o, en tot cas, al més proper possible. 

La signatura d'aquest conveni consolida la col·laboració entre ambdues parts, que va començar amb l'inici de Làbora, el programa d’insersió laboral, que atén persones empadronades a Barcelona Ciutat i col·labora amb empreses i entitats del tercer sector de l’àrea metropolitana.

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC