El COPC celebra la IV Jornada Anual de la Piscoxarxa, el seu projecte solidari

07-11-2019   |  Barcelona

El projecte compta amb més de 100 psicòlegs i psicòlogues col·laboradors i unitats d’admissió i derivació a Girona, Lleida i Tarragona que ofereixen atenció psicològica de manera voluntària.

<H6>D'esquerra a dreta: Diego Muñoz (Actua), Patricia Bosch (Cerclescat, Fundació Salut i Comunitat), Marta Poll (Federació Salut Mental) i Dolors Liria (coordinadora de la Piscoxarxa)
D'esquerra a dreta: Diego Muñoz (Actua), Patricia Bosch (Cerclescat, Fundació Salut i Comunitat), Marta Poll (Federació Salut Mental) i Dolors Liria (coordinadora de la Piscoxarxa)
El COPC ha celebrat la IV Jornada Anual de la Psicoxarxa Solidària per donar a conèixer la situació actual del projecte, que compta amb més de 100 psicòlegs i psicòlogues col·laboradors i unitats d’admissió i derivació a Girona, Lleida i Tarragona que ofereixen atenció psicològica de manera voluntària.
 
L'acte ha comptat amb la presència de Sonia Fuertes, comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona, acompanyada en la taula inaugural de Dolors Liria, coordinadora de la Psicoxarxa. Fuertes ha volgut expressar: “Un espai com el de la Psicoxarxa que genera la possibilitat que algunes persones siguin acompanyades, i que ho pot fer en col·laboració amb alguns agents socials [...] o a través de professionals que compten amb el temps i l’expertesa, és un espai molt valuós i molt necessari”.

D'altra banda, Nalleli Silva, coordinadora de l’equip d’Admissions i Derivacions de la Psicoxarxa ha volgut remarcar: “Creo que si también contamos con que la gente pueda reconocer que la salud mental es una necesidad vamos por buen camino”. Silva ha compartit taula amb Àngels Missé, membre de l’equip d’Admissions i Derivacions de Lleida

La jornada ha comptat també amb la participació de tres de les entitats que col·laboren amb el projecte i que han volgut compartir la seva experiència en el marc de la Psicoxarxa: Diego Muñoz, representant d’Actua; Patricia Bosch, representant de Cerclescat, Fundació Salut i Comunitat i Marta Poll, en representació de la Federació Salut Mental.

Finalment els assistents han pogut gaudir de la ponència de tancament de la mà de Lluís Torrens, director d’Innovació Social de l’Ajuntament de Barcelona, sobre B-Minicome, projecte que lluita contra la pobresa i la desigualtat a l’Eix Besós; i de les paraules de Guillermo Mattioli, degà del COPC.     

Descarrega la Nota de Premsa de l'acte aquí.   


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC