El COPC participa al III plenari del Fòrum de Diàleg Professional del Departament de Salut

06-11-2019   |  Barcelona

Guillermo Mattioli, Roger Ballescà, Oscar Pino i Rafael Penadés van representar el COPC en els respectius grups de treball i en el plenari presidit per la consellera del Departament de Salut.

Dilluns 4 de novembre, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va convocar el Fòrum de Diàleg Professional, del qual va resultar el primer full de ruta de polítiques de professionals de salut de Catalunya. El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va participar-hi mitjançant el degà, el Dr. Guillermo Mattioli, el vicesecretari Roger Ballescà, el vocal i comissionat de recerca i universitats Oscar Pino i el vocal Rafael Penadés.

El III plenari del Fòrum de Diàleg Professional va aprovar un document amb les conclusions dels grups de treball que esdevé un primer full de ruta en matèria de polítiques de professionals de la salut a Catalunya. S’hi recullen 185 accions específiques per donar resposta a les necessitats dels professionals sanitaris a Catalunya. Representants de 80 entitats de la salut, entre les quals el COPC, i del món formatiu i universitari han treballat durant sis mesos per definir aquestes mesures. En una primera etapa S’havia elaborat el diagnòstic i la definició acurada de 17 reptes del sistema de salut, que es van presentar en la segona reunió plenària del Fòrum, celebrada el 5 de març d’aquest any.

Des d’aleshores ençà, diverses comissions de treball, en les quals han participat Guillermo Mattioli, Roger Ballescà, Oscar Pino i Rafael Penadés representant el COPC, han definit les accions per abordar les necessitats de professionals de salut a Catalunya, en col·laboració amb professionals de la infermeria, medicina, farmàcia, fisioteràpia, odontologia, biologia, podologia, logopèdia, òptica i optometria, treball social, dietistes, nutricionistes, terapeutes ocupacionals, higienistes i protètics dentals.

El tercer plenari va ser presidit per la consellera del Departament de Salut, la Sra. Alba Vergés, que va afirmar la voluntat del Departament d’enfortir el paper de l’atenció primària i salut comunitària com a eix vertebrador del sistema de salut. Segons va declarar “els acords que s’han pres al Fòrum implicaran redefinir i reordenar dels rols de totes les seves professions sanitàries” gràcies a la qual cosa el COPC espera que es reforci el paper de la psicologia en el sistema d’atenció primària.

Podeu llegir la nota de premsa de l’acte i el document que s’hi va aprovar en aquest enllaç a la nota de premsa del Departament de Salut.

  Etiquetes: COPC , Institucional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC