La Delegació Territorial de Tarragona del COPC signa un conveni amb l’Ajuntament de Tarragona i l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres per desenvolupar accions de formació i atenció al dol en l’àmbit educatiu

30-10-2019   |  Barcelona

La signatura del conveni renova el compromís que les organitzacions van encetar l’any 2019.

L’Ajuntament de Tarragona, l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres de Tarragona (Emserfumt) i la Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya han signat, per segon any consecutiu, un conveni de col·laboració per desenvolupar accions de formació i atenció al dol en l’àmbit educatiu de Tarragona. Les organitzacions signants han estat representades per l’alcalde de Tarragona i president de l’Emserfumt, Pau Ricomà; el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, i la presidenta del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a Tarragona, Eva Llàtser.  

Gràcies a la signatura del conveni, els professionals de l'educació del Camp de Tarragona rebran formació de suport psicològic al dol, cosa que dotarà els professionals de l’educació de les eines necessàries per facilitar l’acompanyament d’infants i adolescents en el dol, aportant-los els recursos i mecanismes necessaris, i contribuir a una educació que tingui en compte els fets importants de les vides dels infants i adolescents.

El conveni compromet el COPC, a través dels professionals de la psicologia de les seves seccions, a aportar els programes de formació dels docents a realitzar i les persones que els impartiran en els diferents centres educatius. Paral·lelament, el Departament d’Ensenyament, a través dels seus Serveis Territorials a Tarragona, publicarà els cursos dins de la seva oferta i assessorarà els docents que impartiran el curs sobre quines són les necessitats dels seus professionals. L’Ajuntament de Tarragona, a través de l'IMET, aportarà la coordinació de la Comissió de seguiment del conveni entre les diverses parts, farà la difusió de la formació entre els seus serveis educatius i els centres educatius de Tarragona ciutat i posarà a disposició també les seves instal·lacions. Per últim, Emserfumt aportarà els recursos econòmics per la posada en marxa del programa de formació als professionals de la educació. L’àmbit d’aplicació de l'acord són els centres educatius del Camp de Tarragona, i va dirigit tant al personal docent de primària i secundària com als mestres de llars d'infants i d'adults de l'Ajuntament i als Equips d’Atenció Psicopedagògica (EAPS).

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC