El Cicle La mirada sobre l’infant torna al desembre amb la Jornada: Sols i connectats? La infància i l’adolescència en el núvol

24-10-2019   |  Barcelona

La Iniciativa intercol·legial per a la infància i l’adolescència organitza l’acte a l’Ateneu Barcelonès, el dia 13 de desembre, amb plena implicació del COPC.

La Iniciativa intercol·legial per a la infància i l’adolescència -un equip de treball intercol·legial amb representació del COPC, el COMB, el COPEC, el CEESC i el TSCAT- ha organitzat una nova jornada en el marc del Cicle La mirada sobre l’infant el proper 13 de desembre. La Jornada Sols i connectats? La infància i l’adolescència en el núvol, que tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès, aborda les problemàtiques, però també les oportunitats, derivades de la generalització massiva de les tecnologies de la informació (TIC) i la comunicació en el dia a dia d’infants i adolescents.

En concret, la Jornada té com a objectiu debatre i consensuar propostes assistencials i educatives per a problemes derivats de la sobreexposició als mitjans tecnològics, l’addicció als videojocs, la dependència de les xarxes socials, el desemparament digital, l’assetjament en línia o la progressiva substitució de les relacions presencials per altres de virtuals i cibernètiques, que poden derivar en un paradoxal estat d’hiperconnexió simultani a un profund aïllament social. D’altra banda, la Jornada analitzarà també els avantatges i possibilitats d’aquest nou paradigma i, en especial, reflexionarà sobre la capacitat dels professionals d’aprofitar el potencial que la dimensió cyber ofereix.

L'esdeveniment s’organitza entorn a tres taules de debat: la primera, amb professionals de l’espectre sanitari, social i educatiu que oferirà un punt de vista tècnic, professional; la segona, amb joves que donin el seu testimoni sobre la seva particular relació amb les TIC des d’una perspectiva vivencial; la tercera, en forma de diàleg entre pares i mares, i posteriorment amb el públic, que estructuri i contextualitzi les aportacions aflorades al llarg de la jornada.

L’assistència a la Jornada és gratuïta prèvia reserva de plaça. Per consultar el programa, les ponències i per a més informació i inscripcions, premeu aquest enllaç a l’apartat de formació del COPC.

  Etiquetes: Formació , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC