Projecció del documental ‘Temps d’Écoute’ a Lleida per parlar del gènere i del dret a la salut

03-03-2017   |  Lleida

El proper 13 de març, el documental serà el punt de partida d'una xerrada col·loqui

El proper 13 de març a les 14.30 h, al Col·legi Oficial de Farmàcia de Lleida, es projectarà el documental ‘Temps d’Écoute’, un documental sobre la lluita de les dones congoleses perquè se’l reconegui el dret a la salut.

El passi de vídeo fonamentarà una xerrada a càrrec d’Albert Roca, antropòleg, i de Laia Pibernat-Mir, coordinadora del film. En representació del COPC hi assistirà Anna Cuñat, tresorera de la Delegació de Lleida del Col·legi.

Com repercuteix el fet de ser dona o home en tenir gaudir del dret a la pròpia salut? Com condiciona el gènere a l’accés als serveis sanitaris? Com es relaciona el binomi salut-gènere amb la violència sexual? El film Temps d’Écoute ens apropa a la realitat de la República Democràtica del Congo, un dels països del món en què el gènere condiciona més la qualitat de vida de les persones. Sense victimismes, el documental obre l'espai a l'escolta activa, a la reflexió i a la denúncia.

 El fil conductor del film és l'experiència de més de 10 anys de l’associació de dones congoleses FEPSI- Femmes Engagées pour la Promotion de la Santé Intégrale, dedicades a l'atenció mèdica-psicològica-jurídica-socioeconòmica de víctimes de violència sexual, persones seropositives i desplaçades de guerra. La seva professionalitat i compromís ens fan plantejar-nos l’acompanyament del nostre servei públic de salut, que gaudeix de molts més recursos i d’un context més favorable.

 L’entrada és gratuïta, a la seu del COF de Lleida (plaça de Ramon Berenguer IV, número 9)


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC