L’edició en català del llibre L’inconscient a la feina es presenta al COMB el proper 10 d’octubre

28-08-2019   |  Barcelona

La trobada “El treball en les organitzacions sanitàries. És possible el treball en equip?” emmarcarà la presentació del llibre, que anirà precedida d’una taula rodona.

El proper 10 d’octubre, a la sala d’actes del COMB, tindrà lloc la primera trobada del cicle “diàlegs a l’entorn de”. La sessió del cicle es titula El treball en les organitzacions sanitàries. És possible el treball en equip?, i programa una taula rodona moderada pel Dr. Lluís Albaigès, a les 19.30 h, i la presentació de l’edició en català del llibre L’inconscient a la feina, a les 20.45 h, d’Anton Obholzer i Vega Zagier.

Els organitzadors de l’acte, la Secció Col·legial de Metges Psiquiatres i l’Associació de Monografies de Psicoanàlisi Psicoteràpia i Salut Mental (MPPSM), proposen la temàtica del treball en equip perquè  en les organitzacions en general i específicament en les sanitàries, malgrat l’alt grau de preparació tècnica dels professionals i de la direcció, l’assoliment dels objectius per part dels equips assistencials sovint es veu entorpit per factors emocionals, que els fa poc eficients i al mateix temps poden induir un medi relacional tòxic per a qui hi treballa.

Els equips són grups amb un funcionament sistèmic complex i ens calen eines per identificar i resoldre els vectors inconscients que els regulen. Si s’identifiquen i transformen aquests elements, en canvi, es pot potenciar la creativitat i el goig del treball.

Paral·lelament, el llibre L’inconscient a la feina d’Anton Obholzer i Vega Zagier, il·lustra sobre els fenòmens que poden ser font de males praxis i de síndrome d’esgotament professional entre els professionals. El conté reflexions teòriques i molts exemples pràctics extrets de la intervenció del autors sobre organitzacions sanitàries i socials.

Podeu consultar el programa de l’acte adjunt a la notícia i inscriure-us-hi en aquest enllaç.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC