El Parlament de Catalunya celebra el primer ple compost estrictament per dones amb la participació de la vicedegana del COPC

11-07-2019   |  Barcelona

El primer Parlament de les Dones de Catalunya es va constituir amb les 60 diputades de l’actual legislatura i 75 dones representants d'entitats socials i entitats feministes.


El 30 juny de 2019 serà recordat com el dia en què va tenir lloc el primer Parlament de les Dones de Catalunya. La sessió del Parlament de Catalunya culmina dues setmanes de treball a partir de sis eixos temàtics amb grups de treball compostos per les diputades de l’actual legislatura i representants dones d’entitats socials i entitats feministes. Els diferents grups de treball han abordat àmbits com els drets laborals, el dret a l'educació i a la cultura o el dret de les dones i nenes a viure lliures de violències masclistes.

La vicedegana del COPC, Laia Rosich, va coordinar el Grup de treball del dret de les dones i nenes a viure lliures de violències masclistes, i com a tal, va intervenir en el ple del Parlament per destacar la necessitat "d'assegurar l'atenció integral a les adolescents i els nens i les nenes en situació de violència masclista", per a la qual cosa cal assignar recursos suficients i consolidar una xarxa d’atenció.

Finalment, el ple va aprovar una declaració institucional amb el vot a favor de tots els partits de l’arc parlamentari, que demanda un sistema de quotes que garanteixi almenys un 50% d'alts càrrecs a l'esfera pública i privada i superar el sostre de vidre al qual han de fer front les dones actualment.

Per a més informació, podeu consultar l’enllaç a la notícia que va publicar el 3/24.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC