El COPC presenta el Codi ètic de la institució, que vincula totes les persones que en formen part

05-07-2019   |  Barcelona

El text aprovat per la Junta de Govern és la primera acció en el marc del model de prevenció de delictes i incompliments normatius del Col·legi.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va aprovar en Junta de Govern, el passat mes de març, el Codi ètic del COPC. L’aprovació del Codi és la primera de les mesures per implementar un model de prevenció de delictes i incompliments normatius i evitar possibles responsabilitats corporatives. Aquest sistema, regulat per llei i denominat compliment normatiu (compliance), es defineix com l’adequació dels procediments i de les actuacions d'un organisme a la normativa en vigor.

La implementació del model de prevenció de delictes s´ha dut a terme en diverses fases. En primer lloc, la realització de diferents entrevistes i qüestionaris a personal directiu de l´organització per confeccionar un mapa de detecció del risc de comissió de possibles delictes en l´exercici de l´activitat de l´organització. En segon lloc, la preparació d´un manual de compliment i, per últim, la successiva implementació de mesures de control en diferents àmbits i nivells, com el mateix Codi ètic i el canal de denúncies.

L’aprovació del Codi ètic és el primer pas en la implementació del model de prevenció: defineix els principis de comportament de la institució i vincula totes les persones de l’organigrama del COPC (Junta de Govern, comitès, comissions, seccions, etc.) i de la plantilla de treballadors i treballadores. Pel que fa al conjunt de persones físiques i jurídiques que s´hi relacionen habitualment, tals com proveïdors de béns i serveis, professionals externs o similars, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya en farà una difusió extensiva per tal de garantir no només el seu coneixement, sinó el compromís de complir-lo com a propi.

El Codi ètic del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya es pot consultar en català en aquest enllaç, per accedir al qual us caldrà iniciar sessió privada amb les vostres claus d’accés com a col·legiat o col·legiada. Si voleu consultar la versió en castellà, premeu aquí.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC