El llibre No todo es política en la orientación lacaniana es presenta a la Delegació de Lleida el proper 7 de juny

24-05-2019   |  Lleida

L’autor, Antoni Vicens, protagonitzarà l’acte acompanyat de la psicòloga Gemma Gallart i del filòsof Josep Maria Forné.

El proper 7 de juny, a les 19 h, la Delegació de Lleida acollirà la presentació del llibre No todo es política en la orientación lacaniana. En l’acte hi intervindran, Antoni Vicens, autor del llibre, psicoanalista membre de l’Escola Lacaniana de Psicoanàlisi i de l’AMP, professor de filosofia de la UAB, traductor dels escrits metapsicològics de Sigmund Freud i autor de Lenta, precipitadament. Una experiència psicoanalítica; Gemma Gallart, psicòloga general sanitària, sòcia de l'ELP i coordinadora del grup de treball de psicoanàlisi Angelina Fondevila de Lleida; i Josep Mª Forné, catedràtic de Filosofia a l'Institut Màrius Torres de Lleida i actualment diputat al parlament de Catalunya.

L’acte és obert i gratuït, prèvia inscripció, en aquest enllaç.

Les següents idees esperen motivar la vostra presència a l’acte:

En quin grau necessitem la política? Antoni Vicens ho té clar: mai massa.

Potser estem acostumats a atribuir a la política l'elaboració de discursos interessats, plens de promeses incomplertes. En canvi, hem de reconèixer-li la facultat de donar sentit precís a les paraules. La política és un art complex que dóna forma al discurs i ho impregna tot: vivim políticament, estimem políticament, ens vinculem amb els altres políticament, calculem la nostra forma de gaudir políticament.

Per tant, també té una relació directa amb el poder. La política és la sustentació del discurs de l'amo; per això ha de recórrer al seu revers, encara que sense saber-ho. Entre l'anvers del poder i el seu revers, la psicoanàlisi, l'inconscient es construeix com la banda de Moebius que els separa i els uneix alhora.

  Etiquetes: Lleida

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC