El Consejo General de la Psicología de España fa una declaració institucional sobre la Psicologia Coaching

23-05-2019   |  Barcelona

La declaració pretén identificar, diferenciar i donar suport a la pràctica del coaching exercida per professionals de la psicologia amb acreditació.

El Consejo General de la Psicología de España (COP), reunit en Junta de Govern el 27 d'abril de 2019, ha aprovat la Declaración Institucional sobre la Psicologia Coaching per identificar, diferenciar i donar suport a la pràctica del coaching exercida per professionals de la psicologia amb acreditació.

La Declaración Institucional sobre la Psicología Coaching, que podeu llegir sencera clicant damunt del títol i en el document adjunt, culmina un procés de treball intercol·legial en què, des de l’inici, han participat molt directament representants del COPC a través de la División de Psicología del Trabajo, de las Organizaciones y los Recursos Humanos (PTORH) .

Cal recordar que l’exercici del coaching des de la psicologia, sempre ha estat un tema de gran interès (definició del coaching, àmbits d’aplicació, perfil del psicòleg/òloga coach, competències necessàries, acreditació professional, aspectes ètics, etc.) per a la División de PTORH, des que es va crear l’any 2011. No obstant això, no va ser fins al març de 2018, a València, en el marc del “Congreso Internacional de Psicología del Trabajo y RRHH”, quan es va adquirir el compromís d’elaborar una proposta de declaració institucional, perquè, un cop consensuada, la poguessin assumir lliurement els diferents col·legis oficials de psicologia i així elevar-la al Consejo General de la Psicología de España per a la seva aprovació.

El COPC assumeix aquesta Declaración i continuarà treballant en favor de la visibilitat de la Psicologia Coaching, dins i fora de les institucions col·legials, per al seu prestigi i posicionament en el mercat, però sempre compromès amb un exercici professional “diferenciat” i de qualitat, que observi rigorosament el Codi Deontològic.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC