Les adreces de correu @copc.cat reben un atac de pesca de credencials (phishing) dels col·legiats i col·legiades

10-05-2019   |  Barcelona

Si heu clicat un enllaç del correu titulat “Suspension Alert for Office Account” canvieu la contrasenya del vostre correu electrònic immediatament.

Dijous  9 de maig, el domini del COPC, el @copc.cat, ha rebut un atac de pesca de credencials (phishing en anglès, suplantación de identidad en castellà) amb un correu electrònic que han rebut massivament col·legiats i col·legiades que tenen un compte de correu @copc.cat.

El correu electrònic, titulat “Suspension Alert for Office Account”, amb “Office” com a remitent, i enviat des de l’adreça electrònica chakri@micronetgroup.com, emplaçava a seguir un enllaç en què calia posar l’adreça electrònica (nom d’usuari) i iniciar sessió (escrivint la contrasenya). És molt important que si heu caigut al parany canvieu la contrasenya del vostre compte immediatament, perquè poden entrar al vostre correu electrònic.

El correu rebut era aquest:

L’enllaç que us demana que cliqueu redirigeix a una pàgina molt semblant a la de Microsoft, que sol·licita el nom d’usuari i la contrasenya: un cop introduïts el login i la contrasenya en una pàgina que no és realment de Microsoft, la teva adreça electrònica i contrasenya són captades.

Aquesta pràctica es coneix com a pesca de credencials (en anglès, phishing), i és una pràctica il·legal i fraudulenta. Si en voleu més informació, cliqueu l’enllaç de l’Optimot o aquest article.

 

  Etiquetes: Serveis COPC , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC