La Generalitat de Catalunya presenta un acord amb el Banc Mundial que destaca les aportacions de la psicologia en la millora de l’impacte de les polítiques públiques

08-02-2019   |  Barcelona

El Dr. Rafael Penadés, vocal del COPC, i la Dra. Graciela Susanne, col·legiada, tenen un paper destacat en l’acte, que se celebra el proper 11 de febrer.

El proper dia 11 de febrer, el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya presenta un nou acord amb el Banc Mundial que destaca com la psicologia conductual millora l’impacte de les polítiques públiques.

L’acte constarà de tres parts, una Introducció a la feina del Mind, Behaviour and Development (eMBeD) del Banc Mundial, a càrrec del Dr. Renos Vakis, una taula rodona amb el Dr. Rafael Penadés, la Dra. Graciela Susanne i Dr. Juli Ponce, i, finalment, la presentació del nou acord de col·laboració, a càrrec de l’Hble. Sr. Alfred Bosch, Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

Des de 2017 la Generalitat de Catalunya contribueix financerament a la unitat Mind, Behaviour and Development (eMBeD) del Banc Mundial, que aplica tècniques de la psicologia conductual a la resolució de grans reptes socials, polítics i ambientals. Els responsables de polítiques dediquen cada cop més atenció a les ciències del comportament per afrontar alguns reptes intractables en l’aplicació de polítiques, incloent l'augment de l'aprenentatge de l'estudiant, l'augment de les taxes d'estalvi, la promoció de la conservació d'energia i dels recursos, l'augment de la productivitat, la millora de les pràctiques de sanejament, etc. Una política fonamentada en el comportament humà destaca la importància del context per a la presa de decisions i el comportament personal i social. Aquesta examina un ampli conjunt d'influències, prestant atenció als factors socials, psicològics i econòmics que afecten el que la gent pensa i fa. Es tracta de detalls en burocràcies, tecnologies i serveis que sovint s'obliden en el disseny de polítiques estàndard, però que influeixen dramàticament en l'eficàcia dels programes i projectes de desenvolupament, especialment en contextos de baixos ingressos. Una política informada de manera conductual pot proporcionar solucions creatives a reptes difícils, sovint a baix cost. Finalment, tal cosa pot ser útil per als propis responsables polítics per tal d’evitar algunes de les trampes de decisió i biaixos que afecten a tots els individus.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, gràcies a la participació i aportacions del vocal de la Junta de Govern Rafael Penadés i de la col·legiada Graciela Susanne, serà present a l’acte.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC