Estén psicologia solidària al teu territori a través de la Psicoxarxa del COPC

28-12-2018   |  Barcelona

La Psicoxarxa Solidària del COPC facilita que persones amb pocs recursos econòmics puguin tenir acompanyament psicològic de qualitat.

Els psicòlegs i psicòlogues que exerceixen a Catalunya tenen en la Psicoxarxa Solidària del COPC un recurs per canalitzar la seva solidaritat a persones amb poc recursos econòmics. Les col·legiades i col·legiats poden, per tant, aportar el seu granet de sorra per tal de millorar la salut mental de les persones que es troben amb dificultats econòmiques d’una manera molt senzilla: col·laborar amb la Psicoxarxa Solidària consisteix a formar part de la borsa de professionals que presten els seus serveis a preus especials, a aquelles persones que necessiten ajuda psicològica però que es troben en situació econòmicament precària. La principal condició que es demana complir per entrar a la Psicoxarxa Solidària del COPC és no cobrar més de 10 € per sessió.

La Psicoxarxa Solidària entra en acció quan els reduïts serveis de psicologia dels serveis de salut mental públics no poden assumir els motius de les demandes d’atenció de les persones amb pocs recursos econòmics. Per tal de pal·liar la barrera d’accés que suposa per a aquestes persones una atenció psicològica de qualitat en l’àmbit privat, els professionals que s’adhereixen a la Psicoxarxa Solidària es compromenten a tractar -com a mínim- una persona assignada per un equip del COPC a un preu assumible pel pacient.

Malgrat la Psicoxarxa Solidària del COPC necessita reforçar la presència a tot el territori, això és especialment necessari a les províncies de Girona, Lleida i Tarragona, per la qual cosa el COPC anima a totes les persones col·legiades a participar-hi i especialment a les no residents en grans ciutats. Les condicions per fer-ho són: tenir un mínim de 5 anys d’experiència professional i fer una petita entrevista prèvia amb la EAD (psicòloga encarregada de les admissions i derivacions) del seu territori. A l’entrevista es comparteix el tipus de teràpia que s’ofereix, a quina població, quantes derivacions es poden assumir (setmana, mes, etc.) i quin és el funcionament de la xarxa.

Tots els psicòlegs i psicòlogues que s’hagin decidit a format part de la Psicoxarxa Solidària han d’emplenar aquest formulari i enviar-lo per correu electrònic a psicoxarxa@copc.cat. Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració.

Esperem que la solidaritat del Col·legi s’estengui per tot Catalunya, o que, almenys, arribi a tots els llocs on es necessita.

 

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC