El COPC signa un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp per donar suport al col·lectiu LGTBI i transgènere

22-11-2018   |  Tarragona

Es fa palès així el compromís d'orientar i ajudar a superar les dificultats que presentin les persones que són víctimes de la lgtbifòbia dins del seu entorn familiar, laboral i escolar mitjançant el treball en equip d'ambdues entitats.

La Delegació de Tarragona del COPC i el Consell Comarcal del Baix Camp signen un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar un servei d'atenció psicològica que doni suport a les persones gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i transgènere de la comarca. L'acció forma part dels actes institucionals que ha organitzat el Consell a la capital del Baix Camp, conjuntament amb l'Ajuntament de Reus, el 21 de novembre de 2018.

Durant l'acte de signatura, el president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, i la presidenta en funcions de la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Josefí Pons, han fet palès el seu compromís d'orientar i ajudar a superar les dificultats que presentin les persones que són víctimes de la lgtbifòbia dins del seu entorn familiar, laboral i escolar mitjançant el treball en equip d'ambdues entitats.

El conveni preveu l'avaluació, l’atenció, i l’acompanyament i seguiment de la ciutadania que són víctimes de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. D'aquesta manera, el COPC es compromet a mantenir actualitzada una llista de professionals que estaran a disposició del Servei d'Atenció Integral (SAI) per a les persones LGTBI de Consell Comarcal del Baix Camp quan ho sol·liciti.

El SAI Baix Camp es va crear recentment i en menys de 6 mesos de funcionament ha fet 5 intervencions, totes elles relacionades amb el col·lectiu transgènere, com ara assessorament per canvis en la targeta sanitària, per canvis de nom i suport a una persona transgènere menor d’edat.

Una vegada rubricat el conveni, i seguint el programa d’activitats organitzades amb el consistori reusenc, s'ha dut a terme l'acte commemoratiu oficial del Consell Comarcal i l'Ajuntament de Reus del Dia Internacional de la Memòria Transgènere amb l'Associació Chrysallis.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC