Declaració institucional del COPC amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones

23-11-2018   |  Barcelona

Per una societat on les dones siguem lliures #LliuresISensePor

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya expressem, un cop més, el nostre total rebuig a qualsevol forma de violència exercida contra les dones, sigui física, psicològica, sexual, econòmica o emocional. A la vegada, volem aprofitar aquest espai per traslladar la nostra solidaritat i suport a les famílies i persones properes a les dones que pateixen violència masclista.

El 25 de novembre és el dia que alcem la veu per dir que repudiem aquesta execrable violència vers les dones, però no ha ser només un dia, sinó que hem de ser conscients dia rere dia de la situació en la qual ens trobem immersos com a societat. Cal treballar en el coneixement, el respecte, l’eliminació dels prejudicis i l’apoderament de les dones. Garantir la seguretat de totes les dones és una obligació tant de la ciutadania com de les administracions. Si no és així, estem vulnerant els drets humans de la meitat de la població. Les dones tenim el dret de viure la nostra vida, el nostre cos i la nostra sexualitat amb llibertat i autonomia.

Per aquest motiu, i davant la varietat de campanyes i manifestos, us animem a ser participatius/ves i a sumar-vos a les diferents iniciatives que existeixen i que ajudaran a fer més visibles les nostres reivindicacions. Un exemple d’això és la campanya de sensibilització impulsada per l’Institut Català de les Dones que reivindica que “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor”. I un altre, el manifest que el Grupo de trabajo de Género e Igualdad del Consejo General de la Psicología de España ens ha fet arribar i que compartim amb vosaltres.

També, volem compartir amb vosaltres uns materials de sensibilització que l’ICD ha impulsat i que ajuden a identificar les violències sexuals i apoderen les dones que viuen aquest tipus de situacions. Aquests continguts estan disponibles i es poden consultar a http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/violencies-sexuals/

Per una societat on les dones siguem lliures.

Junta de Govern

Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

  Etiquetes: COPC , Institucional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC