La primera col·lecció de llibres per a infants escrita per psicòlegs i psicòlogues com a eina terapèutica es presenta al COPC

24-10-2018   |  Barcelona

Mercedes Bermejo, psicòloga directora de la col·lecció Senticontes, explicarà com utilitzar-los en un seminari taller el proper 15 de novembre.

La primera col·lecció de llibres infantils escrita per psicòlegs i psicòlogues com a recurs terapèutic es presenta al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya el proper 15 de novembre. La directora de la col·lecció, la psicòloga Mercedes Bermejo, presentarà els 5 llibres editats fins al moment, acompanyada de Jeroni Boixareu, gerent de l’Editorial Sentir.

L’acte no està concebut com una simple presentació, sinó més aviat com un seminari o taller per explicar com utilitzar la col·lecció com a eina terapèutica. L’objectiu de la col·lecció és facilitar als nens i nenes d'entre 3 i 12 anys la comprensió de certes situacions difícils que poden donar-se en la seva vida, a més d'orientar i ajudar els adults (mestres, pares i professionals de la infància) a afrontar i gestionar aquestes situacions amb els nens i nenes. Els contes presenten diferents peculiaritats que els fan més propers, interactius i vivencials, tant per als menors com per a les seves famílies. D’una banda, aconsegueixen fer del nen o nena, el protagonista de la història. A més, contenen adhesius perquè les nenes i els nens interactuïn amb el llibre, un apartat per dibuixar i diferents apartats de reflexió acompanyada per adults.

Fins al moment, l’Editorial Sentir ha editat 5 Senticontes per tractar 5 temes que poden suposar dificultats psicològiques a la infància:

El viatge del cordó de plata, de Loretta Zaira Cornejo: per entendre l'adopció, l’acollida permanent i l'acolliment familiar.
El jardí de les abraçades, de José Antonio Luengo: prevenir l’assetjament entre iguals, promoure el bon tracte en les relacions i desenvolupar la intel·ligència emocional.
De quin color són els teus somnis? de Margarita García: promoure l'expressió emocional en la infància, per prevenir l'abús sexual i abordar-ho de manera natural.
Una visita inesperada a la meva família, de Mónica Fraca: càncer d'un ser estimat, i suport a la família en el procés.
Quan el meu cor tremola, de José Luis Gonzalo: separació dels pares, dels éssers estimats o dels adults

La presentació del proper 15 de novembre serà a les 12 del matí, a la sala d’actes del COPC, i està especialment dirigida a professionals de l’àmbit clínic, educatiu, social i familiar. L’entrada és lliure prèvia inscripció en aquest enllaç a l'apartat de formació del web, us hi esperem. 

 

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC