El COPC coorganitza amb el COPEC la V Jornada sobre Altes Capacitats Intel·lectuals: La diversitat dins de l'alta capacitat

16-10-2018   |  Barcelona

La jornada es programa pel 24 de novembre, a la Sala d'actes Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès.

El proper 24 de novembre, fruit de la col·laboració entre el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i el Col·legi de Pedagogs de Catalunya i dels respectius grups de treball en altes capacitats intel·lectuals, tindrà lloc la V Jornada sobre Altes Capacitats Intel·lectuals: "La diversitat dins de l'alta capacitat". L’acte es farà a l’Ateneu Barcelonès, a la Sala d'actes Oriol Bohigas, de 9 a 20 h.

La V Jornada sobre Altes Capacitats és un punt de trobada i formació per a totes aquelles persones interessades en el tema de les altes capacitats (psicòlegs, psicopedagogs, pedagogs, docents, educadors, famílies...). En cada edició s'aborden les altes capacitats des de diferents perspectives, com l'educació a l'escola o la creativitat. Per a aquesta ocasió, s'ha considerat interessant i oportú focalitzar la Jornada en les diferències que trobem entre les persones que poden incloure-s’hi, diferències que existeixen tant en les característiques personals com en les necessitats d'atenció i d'intervenció que necessiten.

L'objectiu de la V Jornada és contribuir a desmitificar el significat de l’etiqueta “altes capacitats” i ajudar a ajustar-lo a la realitat dels alumnes, una realitat que és diversa, rica i complexa. Així, aquesta edició tindrà com a tema central la diversitat dins de l'alta capacitat. Hi  haurà dues conferències, la primera Alta capacitat i gènere a càrrec de Rosabel Rodríguez, doctora en psicopedagogia per la UIB, seguida de la conferència El model talent search , de Javier Tourón, vicerector d'Innovació i Desenvolupament Educatiu a la UNIR.

Les taules rodones programades seran sobre Tipologies d'altes capacitats. A la primera hi intervindran Antoni Castelló amb El model de talents, membres del Grup de Treball en Altes Capacitats del COPC i un psicopedagog del Grup de Recerca d'Altes Capacitats del COPEC, que analitzaran les diferents tipologies que hi ha dins les altes capacitats segons diversos autors. L'altra taula rodona estarà formada per membres del GRAC del COPEC i un psicòleg del GTAC del COPC, i s'analitzarà i debatrà La doble excepcionalitat en alta capacitat, seguida del testimoni de persones amb alta capacitat que compartiran amb els assistents la seva experiència personal.

En el marc de la Jornada es presentarà la Guia d'altes capacitats, elaborada i revisada pel Grup de Treball del COPC i el Grup de Recerca del COPEC, presentada el 29 de maig de 2018.

L’activitat està reconeguda pel Departament d'Ensenyament com a formació permanent del pla de formació del professorat.

Per a més informació podeu consultar aquest enllaç a l’apartat de Formació del web del COPC, consultar l’enllaç al programa de les Jornades o, directament, clicar l’enllaç per inscriure-s’hi.

  Etiquetes: Formació , Barcelona

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC