Registre Estatal de Professionals Sanitaris (REPS). Obligació de facilitar dades per part dels centres o consultes autoritzades pel Departament de Salut

25-07-2018   |  Barcelona

Aquesta obligació de facilitar les dades dels professionals sanitaris al registre també la tenim des del Col·legi, però segueix una via diferent. Properament informarem sobre com procedir en aquest cas per facilitar les dades al COPC per cada professional sanitari, doncs s’estan ultimant les eines informàtiques.

Existeix l’obligació de facilitar dades al Registre Estatal per part de centres i consultes autoritzats pels respectius Departaments de Salut de cada comunitat autònoma.

Aquesta obligació de facilitar les dades dels professionals sanitaris al registre també la tenim des del Col·legi, però segueix una via diferent.  Properament informarem sobre com procedir en aquest cas per facilitar les dades al COPC per cada professional sanitari, doncs s’estan ultimant les eines informàtiques.

El Reial Decret 640/2014, de 25 de juliol, pel qual es regula el Registre estatal de Professionals Sanitaris, en el seu Article 6, estableix que els centres sanitaris privats (inclosos els unipersonals) inscrits en el Registre General de Centres, Serveis i establiments sanitaris (REGCESS) de cada Comunitat Autònoma, estan obligats a comunicar les dades dels professionals sanitaris i dels professionals de l'àrea sanitària de formació professional inclosos en els seus registres. Amb motiu de la publicació de l'Ordre SSI / 890/2017, de 15 de setembre, per la qual es desenvolupa el Reial Decret citat, s'ha publicat informació bàsica a la web del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (MSSSI).

El Ministeri està treballant per facilitar un formulari i així poder enviar totes les dades relatives als professionals sanitaris dels centres o consultes, mentre aquest no estigui operatiu a la seva pàgina web, es pot enviar la informació per correu electrònic a través de reps@msssi.es. D'aquesta manera, des del Ministeri es tramitarà l'alta i se us facilitarà l'accés a l'aplicació del REPS, quan estigui disponible.

El termini per enviar tota la informació es tanca el 23 de setembre de 2018. 

Documentació relacionada: 

  Etiquetes: COPC , Professional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC