Necessites informació sobre el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades? Mira el vídeo de l’assessoria del COPC

20-06-2018   |  Barcelona

Des del 25 de maig, el RGPD és d’obligat compliment i cal tenir clares les principals implicacions que té per a l’activitat en psicologia tant per a autònoms com per a treballadors per compte aliè.

El passat 31 de maig, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va organitzar una xerrada informativa per als col·legiats i col·legiades que necessitaven informació sobre el marc legal que afecta la seva professió. La xerrada va abordar les principals novetats i implicacions pràctiques a les quals han de fer front les empreses per adaptar-se al Reglament Europeu de Protecció de Dades, d’obligat compliment des del passat 25 de maig.

Per a totes aquelles persones col·legiades que no hi van poder assistir, el Departament de Formació del COPC ha penjat la xerrada informativa a la Videoteca del COPC per tal que totes les interessades accedeixin a la informació i puguin consultar-la tantes vegades com els faci falta. Per tal de veure el vídeo de la xerrada només cal prémer aquest enllaç.

Els continguts de la videoxerrada són els següents:

  1. Introducció al nou marc jurídic en protecció de dades
  2. Reglament Europeu de Protecció de Dades
  3. Recomanacions i propers passos

En cas que tingueu dubtes, no deixeu de veure el vídeo. Les informacions centrals i més importants que desenvolupa són:

 

Què és el nou reglament europeu?

El Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) és la nova normativa europea de protecció de dades de caràcter personal. La seva finalitat és regular els avenços tecnològics de la societat actual que afecten a la seguretat de les dades dels ciutadans europeus i consolidar una cultura de privacitat dins del teixit empresarial.

El Reglament Europeu va entrar en vigor l'any 2016 i és d'aplicació obligatòria a partir del proper 25 de maig de 2018.

 

Principals novetats

Aplicació territorial mundial: El Reglament afecta a totes les empreses que tractin dades personals de ciutadans europeus per oferir-los béns i serveis.

Principi de Responsabilitat Proactiva: És l'essència del RGPD. Es basa en la prevenció i l'aplicació de mesures de seguretat apropiades per garantir i demostrar el compliment.

Nous drets dels ciutadans: S'incorporen nous drets que milloren el control de les persones sobre les seves dades personals. Per exemple: dret de limitació i portabilitat.

Delegat de Protecció de Dades: S'introdueix el DPO, una nova figura professional encarregada de garantir el compliment de la normativa dins de les organitzacions.

Increment econòmic de les sancions: L'incompliment de la normativa pot derivar en multes de fins a 20 milions d'euros o el 4% del volum de negoci anual.


 

  Etiquetes: Serveis COPC , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC