X Jornades Estatals de Psicologia contra la Violència de Gènere. La intervenció psicològica com a facilitadora dels drets de les víctimes de violència contra les dones

11-06-2018   |  Barcelona

El Consejo de Colegios de la Psicología de España organitza les Jornades a Pamplona, els propers 23 i 24 de novembre.

El 23 i 24 de novembre tindran lloc les X Jornades Estatals de Psicologia contra la Violència de Gènere. La intervenció psicològica com a facilitadora dels drets de les víctimes de violència contra les dones organitzades pel Consejo de Colegios de la Psicología de España. En aquesta desena edició, el Colegio Oficial de Psicología de Navarra serà l’amfitrió de les Jornades, que es faran al Palacio de Congresos Baluarte d’Iruña (Pamplona).

El Consejo de Colegios de la Psicología de España porta 10 anys organitzant les Jornades Estatals contra la Violència de Gènere, reflex del seu compromís i responsabilitat per eradicar aquesta violació dels drets humans. Per això, volen dedicar aquestes Jornades a la intervenció psicològica com a facilitadora dels drets de les víctimes. El termini d’inscripció a les jornades ja és obert, així com el de presentació de pòsters (que finalitza el 15 d’octubre). El portal d’inscripció i tota la informació disponible és al web de les Jornades i en aquest enllaç.

Les jornades s’organitzaran al voltant de tres pilars bàsics que són reconeguts per la legislació actual.

  1. Dret a l'atenció especialitzada i adequada a les seves necessitats que inclou entre d'altres, el dret a rebre informació i assessorament adequat a la situació personal, el dret a l'accessibilitat en l'atenció i informació de manera apropiada per a les dones amb discapacitat, immigrants , pertanyents a minories, en risc d'exclusió social i dones amb dificultats especials i el dret als serveis socials d'atenció, d'emergència, de suport i acollida i de recuperació integral, per a les dones i per als filles i fills que les acompanyen.
  2. Dret a la protecció efectiva que inclou entre d'altres, el dret a la intimitat i la privacitat, el dret a l'atenció i acollida en centres especialitzats per a l'atenció integral, i el dret a rebre protecció, seguretat i acompanyament per personal professional si és necessari.
  3. Dret a la recuperació integral que inclou entre d'altres el dret a rebre atenció psicològica.

Prenent com a punt de partida aquests principis rectors, aquestes jornades pretenen possibilitar un espai de reflexió sobre com s'estan fent les coses en el món actual, quins avenços necessitem produir perquè la intervenció, la protecció i la prevenció s'ajustin al que descriu la llei i, sobretot, quin paper del nostre exercici professional juguem en el compliment del que cal per a la seva atenció integral.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC