El COPC participa de la Nit Solidària de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC)

23-01-2017   |  Barcelona

L'AECC premia 7 projectes d'investigació en Oncologia a Catalunya

L'AECC, l’Associació Española Contra el Cáncer, és una associació de pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar persones i finançar projectes d'investigació oncològica que permetin un millor diagnòstic i tractament del càncer.

Des de fa quatre anys, la Junta Provincial de Barcelona de l'AECC celebra la seva Nit Solidària, que compta amb el suport de representants del món de la ciència, la cultura, l'empresa i la societat civil.

Durant la Nit Solidària es lliuren les beques anuals de Recerca en Oncologia, que premien projectes de recerca innovadors. Enguany, a Catalunya, s’han reconegut 7 projectes que promouen la investigació oncològica, a desenvolupar en un any, amb una dotació de 35.000 euros que col·labora a finançar-los. Un dels projectes becats ha estat el de “Comunidades de soporte y grupos de tratamiento psico-oncológico online en Cáncer: ensayo clínico multicéntrico, controlado y randomizado” del Dr. Cristian Ochoa de l'IDIBELL (ICO-Hospital Duran i Reynals) i vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. 

La Nit 2017 tindrà lloc el 16 de febrer a la Sala Marqués de Comillas de les Drassanes Reials de Barcelona i comptarà amb la participació d'una taula del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Hi assistirà la Junta de Govern del Col·legi i els coordinadors del Grup de Treball d'Atenció Pal·liativa i del Grup de Treball en Psicooncologia.

Els projectes escollits enguany són:


• "Coste-efectividad e impacto presupuestario de tres estrategias preventivas en cáncer de pulmón".
Dra. Marcela Fu Balboa
Fundación Instituto de Investigación Biomédica de Bellvitge - Instituto Catalán de Oncología
 
"Caracterización del daño axonal en la neuropatía por quimioterapia: perfil temporal de la degeneración y regeneración axonal y su repercusión en los diferentes sistemas funcionales”
Dr. Jordi Casanova Mollá
Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica

• "Reversión del estroma activado del carcinoma escamoso de pulmón mediante la inhibición de SMAD2-YAP1 en fibroblastos Re-engineering the activated stroma of squamous cell carcinoma of the lung by targeting the aberrant SMAD2-YAP1 fibroblast signaling"
Dr. Jordi Alcaraz Casademunt
Facultad de Medicina (Campus Casanova), Universidad de Barcelona

• “Microenvironment contribution to response to chemotherapy in Colorectal Cancer”
Dr. Alexandre Calon
Institut Hospital del Mar d’investigacions Mèdiques (IMIM)

• "Desarrollo de un test basado en la cuantificación de expresión génica con la plataforma nCounter de NanoString para predecir el tiempo hasta la progresión en pacientes con leucemia linfática crónica”
Dr. Pau Abrisqueta Costa
Hospital Vall d’Hebron de Barcelona - Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca (VHIR)

• "El carcinoma escamoso cutáneo invasivo local: nuevas aportaciones terapéuticas abordadas desde una estrategia multidisciplinar”
Dra. Silvia Gil Duran
Institut I3PT Corporació Sanitària Parc Taulí (Hospital Parc Taulí)

• “Comunidades de soporte y grupos de tratamiento psico-oncológico online en Cáncer: ensayo clínico multicéntrico, controlado y randomizado.”
Dr. Cristian Ochoa Arnedo
IDIBELL (ICO-Hospital Duran i Reynals)
Vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC