La Jornada Reforma horària i Salut analitza els efectes sobre la salut que tenen els horaris laborals i vitals dels catalans i catalanes

06-06-2018   |  Barcelona

El Casal del Metge de Barcelona acull la jornada, d’inscripció gratuïta, el proper 13 de juny de 2018.

 Metges de Catalunya (MC) i la Iniciativa per a la Reforma Horària organitzen el proper 13 de juny la Jornada Reforma Horària i Salut, una jornada al voltant dels efectes sobre la salut dels horaris vitals i laborals dels catalans i catalanes. L’acte forma part del programa d’activitats de la Setmana dels Horaris 2018 (11-15 de juny) que per cinquè any consecutiu posarà de rellevància la necessitat de transformar l’organització del nostre temps per guanyar qualitat de vida. La jornada, i la setmana, vol emfatitzar la relació existent entre els hàbits horaris i l’estat de salut per sensibilitzar la societat dels beneficis de la reforma horària per al benestar físic i emocional de les persones. 

La jornada, què tindrà lloc al Casal del Metge de Barcelona (Via Laietana, 31), es dividirà en dues meses. La primera, ‘Horaris, organisme i salut’, analitzarà qüestions com els ritmes circadiaris, el descans, el son, l’activitat física i l’alimentació. La segona, ‘Jornada laboral i salut’, se centrarà en l’organització temporal del treball com a determinant de salut i el seu vincle amb diferents patologies per fer palès que les empreses, entitats i institucions han de ser el motor del canvi horari per construir una societat de progrés, més cívica, cohesionada i participativa. Aquesta segona mesa comptarà amb la ponència de Francesc Quer, de la Secció de Psicologia de les Organitzacions i del Treball del COPC.

Com a organitzadors de l’acte, MC i la Iniciativa per a la Reforma Horària compten amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i la Societat Catalana de Salut Laboral. Representants d’aquestes institucions, juntament amb altres experts i professionals, formaran part de les dues meses de debat de la jornada que comptarà amb l’assistència d’autoritats polítiques i sanitàries del país.

L’acte és gratuït, però cal inscriure-s’hi per tal de reservar-s’hi plaça escrivint al correu electrònic: info@metgesdecatalunya.cat. Tota la informació sobre la jornada i el programa es poden consultar en aquest enllaç al web de Metges de Catalunya.

 

 

Pacte per a la Reforma Horària
MC és una de les entitats redactores i signants del Pacte per a la Reforma Horària que estableix com a objectiu per a l’any 2025 recuperar les dues hores de desfasament horari que hi ha a Catalunya amb relació a la resta del món, impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.


 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC