La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació convoca els Premis Nacionals de Recerca

05-06-2018   |  Barcelona

Les 6 categories de cada premi comparteixen termini de presentació: el 28 de setembre

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, convoca els Premis Nacionals de Recerca. Aquests guardons tenen com a finalitat fomentar el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors científics vinculats al nostre país.

L’any 2018, els guardons consten dels premis següents:

1) Premi Nacional de Recerca. Premia l’investigador o la investigadora del sistema català de recerca i innovació que hagi contribuït de manera significativa internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, ciències experimentals i tecnologia. El premi consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra i la quantitat de 40.000 euros.

2) Premi Nacional de Recerca al Talent Jove. Vol estimular i reconèixer l’esforç dels/de les joves investigadors/ores que en la seva trajectòria professional hagin destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball científic i de recerca. El premi consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra i la quantitat de 10.000 euros.

3) Premi Nacional de Comunicació Científica. Premia la millor iniciativa de comunicació i divulgació científica de Catalunya en qualsevol dels possibles formats i mitjans existents (publicacions en paper o digitals, programes de ràdio i televisió, webs, exposicions, etc.) així com els professionals d’aquests àmbits. El premi, sense dotació econòmica, consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra.

4) Premi Nacional de Mecenatge Científic. Reconeix institucionalment les persones, empreses o entitats per la donació o la seva contribució a la generació de recursos filantròpics per promoure o recolzar projectes científics a Catalunya. El premi, sense dotació econòmica, consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra.

5) Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I. Té com a finalitat reconèixer les activitats de partenariat publicoprivat en recerca i en l’àmbit general de la cooperació entre el sector públic i el privat en activitats d’R+I a Catalunya. El premi, sense dotació econòmica, consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra.

Segons les bases dels Premis, les universitats (òrgans de govern, facultats, escoles, departaments), els centres de recerca, instituts universitaris de recerca, les acadèmies, les empreses i fundacions i, en general, tots els agents del sistema català de recerca i innovació, poden presentar candidatures a totes les categories.

El COPC convida a tots els col·legiats i col·legiades que valorin l’oportunitat de presentar les candidatures que considerin oportunes als premis convocats.

La presentació de candidatures caldrà fer-la a través del web www.fundaciorecerca.cat/premi, on hi ha tota la informació necessària i les bases per a presentar la candidatura en qualsevol de les modalitats dels Premis Nacionals de Recerca. El termini de presentació de candidatures finalitza el 28 de setembre de 2018 a les 14.00 hores.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC