El Consejo General de la Psicología de España tradueix a l’espanyol una guia de bones pràctiques en les teràpies psicològiques a través de les tecnologies de comunicació

06-04-2018   |  Barcelona

La Guía para la práctica de la telepsicología vol garantir la qualitat i seguretat de les teràpies psicològiques a distància

El Consejo General de la Psicología de España ha editat una guia de bones pràctiques en les teràpies psicològiques seguides a distància a través de tecnologies de comunicació. La progressiva generalització d’aquest tipus de teràpies, ja sigui íntegrament o parcialment, en què s’empren canals de comunicació no presencials, ha generat la necessitat de treballar una guia de bones pràctiques per tal de garantir la correcta prestació dels serveis dels professionals de la psicologia.

La Guía para la práctica de la telepsicología és fruit del treball del Grupo de Trabajo de Ejercicio Privado de la Profesión, i tradueix la guia Guidelines for the practice of telepsychology, editada per l’American Psychological Association l’any 2013.

L’objectiu principal de la publicació és garantir la qualitat i seguretat de les teràpies psicològiques a distància, tant per als pacients/clients, com per als professionals de la psicologia. La guia, per tant, proporciona recomanacions en base als principis ètics i deontològics del Codi Deontològic de la professió, i estableix un marc ètic i normatiu per al desenvolupament d'aquestes activitats professionals. No obstant això, aquestes recomanacions fan referència a problemes específics que poden sorgir amb l'ús de mitjans tecnològics, de manera que no dupliquen la normativa recollida en el Codi. Es tracta de recomanacions que haurien de ser utilitzades addicionalment a les del Codi Deontològic.

Podeu disposar de la Guía para la práctica de la telepsicología en el document adjunt i en aquest enllaç.

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC