La col·lecció de contes infantils escrits per psicòlegs perquè els infants comprenguin situacions difícils presenta El jardí de les abraçades al COPC

13-02-2018   |  Barcelona

El conte El jardí de les abraçades està escrit pel psicòleg José Antonio Luengo per prevenir l’assetjament escolar.

El divendres 2 de març es presenta al COPC el nou conte de la col·lecció Senticontes, El jardí de les abraçades, en un acte que començarà a les 13h. El conte ha estat escrit per prevenir l'assetjament escolar, promoure el bon tracte en les relacions i desenvolupar la intel·ligència emocional, de la mà de José Antonio Luengo, un psicòleg de prestigi de l'Equip per a la Prevenció de l'Assetjament Escolar a la Comunitat de Madrid i reconegut expert en la matèria.

Senticontes és el resultat d'un rigorós estudi realitzat durant sis mesos sobre la literatura infantil. El va dur a terme el centre especialitzat en teràpia infantil Psicólogos Pozuelo, junt amb i diverses estudiants de postgrau de Psicologia de la Universitat Francisco de Vitoria, la UNED i la Universitat Autònoma de Madrid.

L’estudi assenyalava un dèficit important de narrativa infantil en l'àmbit de l'orientació emocional i psicològica. Per això vam considerar adient oferir nous materials per donar-hi resposta. La col·lecció Senticontes té com a objectiu principal facilitar als nens i nenes d'entre 3 i 12 anys la comprensió de situacions complexes o difícils que poden esdevenir-se a les seves vides. També vol orientar i ajudar als adults (mares, pares i professionals de la infància) a afrontar i gestionar aquestes situacions amb els nens i nenes.

Els contes presenten diferents peculiaritats que els fan més propers, interactius i vivencials, tant per als menors, com per a les seves famílies. D'una banda, aconsegueixen fer del nen o nena, el/la protagonista de la història: poden escriure a la primera pàgina el seu nom i han de respondre, amb l’ajuda dels adults, les preguntes i reflexions plantejades als diferents apartats del conte. A més, contenen adhesius perquè les nenes i els nens interactuïn amb el llibre, un apartat per a dibuixar.

Des de fa anys, l'àmbit clínic, educatiu, social i familiar reivindica aquest recurs com a necessari, com a eina per entendre la situació que viuen moltes famílies a l'actualitat.

A la presentació parlarem dels objectius principals de Senticontes i dels dos primers títols publicats:

  • El viatge del cordó de plata. Conte per entendre l'adopció, l'acollida familiar i acolliment permanent. Autora: Loretta Zaira Cornejo.
  • El jardí de les abraçades. Conte per prevenir l’abús escolar, promoure el bon tracte en las relacions i desenvolupar la intel·ligència emocional. Autor: José Antonio Luengo.

A més, avançarem informació sobre la publicació del tercer conte de la col·lecció:

  • De quin color són els teus secrets? Conte per promoure l'expressió emocional a la infància, prevenir l'abús sexual i abordar-lo de manera natural. Autora: Margarita García Marqués.

A l'acte hi intervindran el Dr. Josep Vilajoana i Celaya, degà del COPC, el Sr. Jeroni Boixareu, director de l'editorial Sentir i la Sra. Mercedes Bermejo, directora de la col·lecció Senticuentos.

L’assistència a l’acte és lliure i gratuïta prèvia inscripció en aquest enllaç. Esperem la vostra presència!


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC