La Psicoxarxa necessita psicòlegs i psicòlogues solidaris a la província de Lleida

07-02-2018   |  Lleida

La Psicoxarxa de Lleida ja té equip d’admissió i derivació d’usuaris, però li calen professionals que assumeixin el tractament de persones a preu Psicoxarxa

L’equip d’admissions i derivacions (EAD) de la Psicoxarxa de Lleida ja està operatiu, i per tant ja tenen on acudir les persones que necessiten un tractament psicològic de qualitat que el sistema públic de Salut Mental no pot assumir i que el pacient no pot pagar per manca de recursos econòmics.  

Una bona notícia per a la població de Lleida ja que va ser durament colpejada per la recent crisi econòmica, cosa que feia doblement necessària l’extensió de la Psicoxarxa a Lleida: d’una banda, perquè les dificultats laborals i econòmiques repercuteixen sobre la salut mental de la població, i d’altra banda, perquè les persones afectades es troben amb més dificultats per poder pagar les psicoteràpies i encara més saturació als serveis públics.

Paral·lelament, la presència de la Psicoxarxa a Lleida gràcies a la creació de la seva EAD necessita la col·laboració de col·legiats i col·legiades a la província que vulguin participar d’aquest projecte solidari.

Participar a la Psicoxarxa és molt fàcil, i poden participar-hi tots els psicòlegs i psicòlogues que exerceixen a les comarques de Lleida. La col·laboració que necessita la Psicoxarxa Solidària consisteix a formar part de la borsa de professionals que presten els seus serveis a preus especials, a aquelles persones que necessiten ajuda psicològica, però que es troben en una situació econòmica precària, amb pocs recursos o sense. La principal condició que es demana complir per entrar a la Psicoxarxa Solidària del COPC és no cobrar més de 10 € per sessió.

Per adherir-se a la Psicoxarxa Solidària només cal tenir de 5 anys d’experiència professional i fer una petita entrevista prèvia amb la EAD (psicòloga encarregada de les admissions i derivacions) en què s’informi del tipus de teràpia que s’ofereix, a quina població, quantes derivacions es poden assumir (setmana, mes, etc.) i se li explica quin és el funcionament de la xarxa.

Tots els psicòlegs i psicòlogues interessats a formar part de la Psicoxarxa Solidària de Lleida han d’omplir aquest formulari i enviar-lo per correu electrònic a psicoxarxa@copc.cat.

Esperem que la solidaritat del Col·legi s’estengui per tot Lleida, o que, almenys, arribi a tots els llocs on es necessita.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC