Activitats de sensibilització i conferències sobre malalties infeccioses, en el marc de la Marató de TV3, del 14 de novembre al 15 de desembre a Girona

05-12-2017   |  Girona

El programa d’activitats aporta el corresponent granet de sorra per a la Marató. Sigueu-ne partícips!

 Les malalties infeccioses són la causa d’1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública. Estan causades per microorganismes patògens (bacteris, virus, fongs i protozous) que entren al cos i es multipliquen fins que produeixen la malaltia. La majoria de malalties infeccioses es transmeten d’uns individus als altres i poden afectar qualsevol persona. Tothom tindrà unes quantes infeccions al llarg de la seva vida. La majoria són lleus, però algunes són molt greus i poden portar a la mort de manera ràpida.

Sota el paraigua del Departament de Salut a Girona, un any més, l’Institut Català de la Salut a Girona, l’Institut d’Assistència Sanitària, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona i la Universitat de Girona volen aportar el seu granet de sorra a La Marató de TV3, que es dedica enguany a les malalties infeccioses. Tornen a organitzar un seguit d’activitats i un cicle de conferències, que han diversificat en funció de si tenen un enfocament més professional/tècnic o si són obertes a la ciutadania. Del conjunt de malalties infeccioses se centraran en la sèpsia, l’hepatitis, la infecció pel VIH, les malalties de  transmissió sexual i en les malalties tropicals importades.

Vegeu-ne el programa adjunt a la notícia o en aquest enllaç i participeu-hi!


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC