El COPC presenta l’Estudi de salut, estils de vida i condicions de treball dels psicòlegs i psicòlogues de Catalunya

13-11-2017   |  Barcelona

El COPC ha realitzat un estudi pioner a Europa d’estils de vida i hàbits saludables per conèixer amb profunditat el seu col·lectiu professional.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha presentat els resultats de l’enquesta que fa uns mesos vam enviar a tots els col·legiats i col·legiades. Aquests resultats s’han plasmat en l’Estudi de salut, estils de vida i condicions de treball dels psicòlegs i psicòlogues de Catalunya, un estudi pioner a Europa realitzat en col·laboració amb la Fundació Galatea.

Les primeres dades que es desprenen de l’estudi és que el col·lectiu està feminitzat, eminentment vinculat al món sanitari i presenta unes característiques laborals i uns àmbits d’especialització molt diversos. L’estat de salut dels psicòlegs/òlogues és similar al de la població general. El risc de patir un trastorn mental és menor que el d’altres professionals sanitaris.

La voluntat del COPC és tenir el màxim coneixement dels hàbits personals i laborals dels col·legiats i col·legiades per poder impulsar accions de prevenció i millora de les condicions dels professionals de la psicologia. Aquestes accions es traduiran en tallers, activitats i programes de suport tant a nivell personal com laboral.

Un total de 1.115 psicòlegs i psicòlogues col·legiats han participat en l’estudi responent un qüestionari que ha interrogat sobre característiques sociodemogràfiques dels psicòlegs, situació laboral i exercici professional, estils i hàbits de vida relacionats amb la salut, estat de salut i ús de serveis sanitaris, medicació i pràctiques preventives.

Els resultats obtinguts en l’estudi permetran que el COPC, juntament amb la Fundació Galatea, estableixin els recursos necessaris per tal de poder revertir aquesta situació i contribuir a minimitzar els riscs de la professió.

Podeu consultar l’estudi complet a Estudi de salut, estils de vida i condicions de treball dels psicòlegs i psicòlogues de Catalunya.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC