El Col•legi Oficial de Psicologia de Catalunya condemna els atemptats de Barcelona i Cambrils

18-08-2017   |  Barcelona

Des del Col•legi Oficial de Psicologia de Catalunya volem condemnar i expressar, un cop més, el nostre rebuig als atemptats succeïts recentment a Barcelona i Cambrils i fer-ho extensiu a qualsevol acció d’aquestes característiques. A la vegada volem donar el condol i oferir el nostre suport a les víctimes, familiars i amics.

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya volem condemnar i expressar, un cop més, el nostre rebuig als atemptats succeïts recentment a Barcelona i Cambrils i fer-lo extensiu a qualsevol altra acció d’aquestes característiques. A la vegada volem donar el condol i oferir el nostre suport a les víctimes, familiars i amics. Catalunya i la seva ciutadania sempre han estat exemple de pau i solidaritat i en aquests moments difícils tornem a demostrar que som un poble unit, ple de germanor i estima.
 
És moment també de posar en valor la ingent tasca dels professionals sanitaris i de la seguretat que han actuat de manera ràpida i efectiva en els instants posteriors al tràgic succés. I especialment, la dels psicòlegs i psicòlogues que actuen en situacions d’emergència. De nou la seva feina ha estat exemplar i els seus coneixements i experiència han estat clau per donar suport i acompanyament immediat a les persones que s’han vist involucrades en els atemptats.
 
El més difícil, però, comença ara. Amb la primera assistència estabilitzada cal seguir atents i acompanyar totes les persones que poden patir les conseqüències psicològiques de l’incident. És ara quan pren més força la nostra figura professional i hem d’oferir el nostre saber fer per contribuir al benestar i a la bona salut mental de la ciutadania. Queda un llarg recorregut a fer per recuperar-nos del succés, però serà amb l’aportació dels diferents professionals que ho aconseguirem i en l’àmbit de la salut mental nosaltres en som un dels referents.
 
Des del COPC volem agrair, també, els missatges de suport dels diferents col·legis professionals de psicologia de tot l’estat espanyol i dels col·legiats i col·legiades que voluntàriament s’han ofert a col·laborar en les tasques de suport a les víctimes, familiars i amics.
 
És admirable l’actitud solidària del nostre col·lectiu professional. Entre tots hem de seguir lluitant per tenir una societat justa i que visqui en pau. L’esforç i el compromís de tots farà que això sigui possible.  
 
 
  Etiquetes: COPC , Institucional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC