Informació relativa als atemptats terroristes succeïts a Barcelona i Cambrils el dia 17 d'agost

19-08-2017   |  Barcelona

La Junta de Govern del COPC informa de les accions que ha emprès el Col·legi arran dels atemptats

El  Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, a partir del conveni signat amb el Consorci Sanitari de Barcelona i altres institucions, estableix que en cas de produir-se un incident amb múltiples víctimes a Barcelona ciutat, s’activarà el protocol d'emergències previst, centralitzant-se des de la seu del COPC la coordinació, la distribució, el registre i el seguiment dels psicòlegs professionals d´emergències disponibles, per tal de donar servei a les intervencions d'atenció psicològica que siguin necessàries.

Així doncs, el dia 17, arran de l’atemptat a les Rambles, i de forma immediata es va activar el protocol i es va procedir a trucar a tots els CUAP i a tots els nostres coordinadors/res de cada centre.

Paral·lelament es van obrir línies telefòniques específiques les 24 hores per donar resposta a qualsevol petició relacionada amb els atemptats.

A partir d’aquí s’han anat cobrint dia a dia totes les peticions sol·licitades, tals com: facilitar recursos als CUAP i CUESB per a l’acompanyament a familiars de les víctimes, dels ferits, atenció als mitjans de comunicació, demandes de consolats, dels mateixos psicòlegs i psicòlogues col·legiats oferint-se com a voluntaris…

En concret, a la Rambla de Barcelona es porta a terme una actuació per tal de valorar, de forma immediata, l’impacte i l’afectació entre els nombrosos vianants i testimonis que van viure l'atemptat.

Cal recordar que tots aquests serveis on s’ha actuat,ja tenen els seus propis col·legiats psicòlegs i psicòlogues que hi treballen de forma estable.

Aprofitem per agrair la feina de tots els professionals implicats i especialment agrair als voluntaris que s’han ofert a col·laborar en l’atenció psicològica dels diferents col·lectius afectats pels atemptats.  Gràcies a ells, hem confegit un registre de professionals disponibles, que mantindrem actiu per si un augment de demanda fa necessari activar-los, tot i que de moment no ha calgut mobilitzar-los a tots.

JUNTA DE GOVERN COPC


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC