Si estàs en situació d’insolvència per acumulació de deutes, la Generalitat t’acompanya perquè puguis tornar a començar

09-09-2021   |  Barcelona

El Departament de Justícia posa en marxa un instrument jurídic, la segona oportunitat, per renegociar els deutes amb els creditors o fins i tot eliminar-los per sentència judicial.

La Generalitat de Catalunya ha creat un servei públic d’acompanyament a les persones físiques, ja siguin empresàries o no empresàries, que estan en situació d’insolvència per acumulació de deutes. Aquest acompanyament pot recórrer a un instrument jurídic, la segona oportunitat, que està dissenyat per tal que les persones en situació d’insolvència puguin renegociar els seus deutes amb els creditors o, fins i tot, eliminar-los mitjançant sentència judicial en alguns casos específics.

El servei considera persona insolvent aquella persona que no pot fer front a les seves obligacions econòmiques perquè té massa deutes acumulats i que, per tant, pot acollir-se a la segona oportunitat, un instrument jurídic que ja funciona en altres països. El servei d’acompanyament per a la segona oportunitat de la Generalitat de Catalunya ofereix:

  • Orientació en el procediment de la segona oportunitat i explicació del procés, els requisits i les opcions que es tenen com a deutor.
  • Suport en la preparació de la documentació necessària per sol·licitar la mediació.
  • Preavaluació de les possibilitats d’acord amb els creditors.
  • Ajuda per tramitar la sol·licitud de mediació davant les entitats autoritzades. 

Per accedir al servei pots informar-te'n i demanar una cita prèvia informativa al web segonaoportunitat.gencat.cat i professionals del servei es posaran en contacte amb tu per telèfon o per videoconferència.

Aprofita la segona oportunitat i assessora’t!

 

  Etiquetes: Activitats externes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC