El COPC agraeix al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya el treball i predisposició que han fet possible la vacunació dels i les professionals de la psicologia

29-06-2021   |  Barcelona

Una molt fàcil coordinació amb Salut ha facilitat la vacunació de més de 4.000 professionals de l'àmbit sanitari privat i de professionals que desenvolupen tasques assistencials presencials.

Des del COPC agraïm a la Direcció General de Professionals de la Salut, i molt especialment a la directora Montserrat Gea Sánchez, la seva dedicació i esforç durant els darrers mesos, cosa que ha fet possible l'accés a la vacunació com a professionals essencials dels i les col·legiats.

Ja han passat més de 6 mesos des que iniciés la campanya de vacunació contra la COVID-19 a tot l'estat. I ara que s'apropa el moment en el qual la majoria de la població que així ho desitgi podrà rebre la vacuna, des del COPC volem fer un balanç per aquestes setmanes en què ciutadania i professionals han patit, de manera inevitable, moments d'incertesa i preocupació en relació amb la vacunació.

Específicament, alguns col·lectius professionals, com els sanitaris o socials, han necessitat un esforç col·laboratiu extra per part de l'administració (així com d'altres entitats u organismes com col·legis professionals) per tal de garantir l'exercici de la seva professió i protegir la seva salut com a col·lectiu especialment exposat.

En el COPC, i pel que fa a professionals de la psicologia, aquesta col·laboració s'ha dut a terme treballant estretament amb la Direcció General de Professionals de la Salut.

D'aquesta manera, des dels primers dies de febrer i fins al moment actual, el COPC ha coordinat la recollida de les dades dels i les professionals que volien rebre de manera voluntària la vacunació; per a professionals de l'àmbit privat en un primer moment i per a psicòlegs i psicòlogues que desenvolupen tasques assistencials presencials en una segona fase.

Així, i gràcies al treball conjunt, més de 4.000 professionals de la psicologia han pogut accedir a la vacunació.

Aquest dimarts, Catalunya ha accelerat el procés de vacunació. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat en una roda de premsa conjunta amb la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, que totes les persones de més de 16 anys ja poden demanar hora per vacunar-se. Així doncs, el COPC dona per finaltizada la gestió dels formularis per sol·licitar la vacunació voluntària dels i les professionals col·legiats.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC