El Col·legi impulsa des de l’any 2016 el reconeixement oficial de la Psicomotricitat i manté oberta la convocatòria de la capacitació en aquest àmbit d’intervenció

17-06-2021   |  Barcelona

Quaranta-vuit psicòlegs i psicòlogues col·legiats del COPC ja disposen del reconeixement d'Expertesa en Psicomotricitat.

El COPC va obrir per primera vegada la convocatòria per obtenir "el Diploma Acreditatiu de Capacitació en Psicomotricitat"  l'any 2016. Actualment la convocatòria es manté oberta, i suposa un reconeixement oficial per exercir amb criteris de qualitat en l'àmbit preventiu, educatiu i/o terapèutic com a psicomotricistes. 

"El/la psicomotricista és el/la professional que s'ocupa, mitjançant els recursos específics derivats de la seva formació, d'abordar a la persona, qualsevol que sigui la seva edat, des de la mediació corporal i el moviment." ... "La intervenció del psicomotricista va dirigida tant a subjectes sans com als que pateixen qualsevol tipus de trastorn, limitació o discapacitat i el seu treball pot desenvolupar individual o grupalment, en qualitat de professional lliure o integrat en institucions educatives o sociosanitàries. "(Berruezo 2000: 26) 

Podran obtenir el diploma acreditatiu de capacitació en Psicomotricitat els col·legiats/ades que estiguin interessats i que reuneixen els següents requisits específics: 

  • Quant a la formació: Acreditar haver fet un programa formatiu específic de tercer grau amb un mínim de 250 hores o  bé acreditar haver fet un mínim de 250 hores de formació en programes específics impartits pel COPC, en l’àmbit de la psicomotricitat.
  • Quant a l’experiència:  Acreditar un mínim de 2 anys d'experiència professional, en l'àmbit de la Psicomotricitat educativa i/o terapèutica.

Actualment existeixen formacions de postgrau específiques i consolidades vinculades a Universitats Catalanes que permet garantir un elevat nivell competencial dels psicòlegs i psicòlogues formats en aquesta àrea.

L’abordatge psicomotriu, té un marc competencial d'actuació que requereix una especialització per poder exercir en els diferents centres i en els diferents àmbits. Per aquest motiu, el COPC ha desenvolupat el Postgrau en Teràpia Psicomotriu Intervencions en els cicles vitals per al curs 2021-2022. El postgrau qualifica per intervenir amb teràpia psicomotriu, amb plena competència profesional. Aquesta activitat formativa et permet obtenir una part dels requisits formatius necessaris que es requereixen per obtener el diploma acreditatiu de capacitació en Psicomotricitat.  Per a més informació fer clic sobre aquest enllaç a l’apartat de formació, on trobareu tota la informació disponible.

Per consultar les bases i els requisits generals i específics exigits en relació amb el diploma acreditatiu de capacitació en psicomotritat del COPC podeu accedir al següent enllaç.

Per a qualsevol dubte addicional pots contactar amb el Departament de Desenvolupament Professional a través del correu electrònic: acreditacions@copc.cat .

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC